Разумков: Коли виходжу з сесійної зали до вбиральні, можна теж призначати в.о. голови

Четвер, 30 вересня 2021, 09:38
Разумков: Коли виходжу з сесійної зали до вбиральні, можна теж призначати в.о. голови
Фото УП

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков наполягає, що Руслан Стефанчук як заступник голови парламенту повинен виконувати ті завдання, які перед ними ставить голова.

Джерело: Разумков в інтерв’ю "Українській правді"

Пряма мова: "Те, що стосується заступників, то вони повинні якраз виконувати ті завдання, ті доручення, які перед ними ставить голова Верховної Ради. А коли вони дуже хочуть, може, якось потрапити в інше крісло, навіть листи про це пишуть (Стефанчук звертався до Апарату ВРУ із запитаннями, чому на нього не перекладаються повноваження голови ВРУ на час самоізоляції спікера – УП), ну, це вже така собі історія. Чому Руслан Олексійович вважав, що він повинен бути виконувачем обов’язків голови Верховної Ради?

А апелювати до того, що "його немає"… З таким успіхом коли виходжу до вбиральні з сесійної зали, він також може бути виконувачем обов’язків".

Деталі: На зауваження, що Разумков обмінювався "шпильками" з першим віцеспікером Русланом Стефанчуком у прямому ефірі, голова Ради сказав, що це не "шпильки", а "робочі дискусії".

Разумков вважає, що "кожен повинен виконувати свою роботу", а призначати в.о. спікера на час, коли він перебував на самоізоляції, не було потреби, бо він не пішов на лікарняний, і стан його здоров’я дозволяв йому виконувати всі функції голови ВР.   

Він також додав, що – як того вимагає регламент – дав доручення заступникам провести засідання Верховної Ради, коли він був відсутній.

Передісторія: 

  • 10 вересня стало відомо, що голова ВР пішов на самоізоляцію через те, що тест на COVID-19 показав наявність вірусу в організмі.
  • Це було вже друге його зараження, вперше ковідом Разумков хворів у листопаді 2020 року.
  • У лютому джерела УП повідомляли, що президент Володимир Зеленський хотів би бачити на посаді голови ВР чинного віцеспікера Руслана Стефанчука. Причиною такого бажання називали самостійність чинного голови Дмитра Разумкова, який начебто має власні політичні амбіції та намагається не залежати від Офісу президента.  
  • Стефанчук заявив, що інформацію про нібито бажання президента бачити його на посаді голови парламенту поширює той, хто в ній зацікавлений, і що після цього з нього зняли деякі повноваження.
  • Разумков заявив, що процедура з усунення його з посади не запущена, і ніхто з нардепів не звертався з пропозицією про його відкликання.
  • Водночас на погоджувальній раді 20 вересня спікер розповів про чутки, що нардепам пропонують "по 50-100 тисяч" за підтримку "деяких відставок" у владі, і попросив антикорупційні органи перевірити цю інформацію.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...