Новини 11 жовтня: клопотання про арешт Медведчука, карантинні обмеження

Понеділок, 11 жовтня 2021, 21:01
Новини 11 жовтня: клопотання про арешт Медведчука, карантинні обмеження
Віктор Медведчук, фото з сайту партії ZAGITTYA.COM.UA

Медведчуку вручили клопотання про арешт і заставу в мільярд; українцям без щеплення чи тесту заборонять користуватися міжрегіональним транспортом — актуальні новини 11 жовтня.

Про арешт Медведчука

Правоохоронці вручили Медведчуку клопотання про арешт з альтернативою застави в 1 мільярд гривень. Його соратник нардеп ОПЗЖ Ренат Кузьмін обурився розміром визначеної застави: "власне, чому мільярд, а не трильйон, наприклад, або квінтильйон?".

8 жовтня за матеріалами Служби безпеки України народному депутату з ОПЗЖ і куму Путіна Віктору Медведчуку оголосили нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації через постачання вугілля з ОРДЛО.

Обзиваючи владу "садистською", нардеп Кузьмін нагадує, що рішенням РНБО на Медведчука накладені санкції, йому заборонено здійснювати фінансові операції.

Про карантин

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення у "жовтих", "помаранчевих" та "червоних" зонах будуть дозволені за умови наявності COVID-сертифікатів у всіх водіїв та пасажирів. Відповідальність за їх наявність нестиме перевізник.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Електронна петиція з проханням повністю заборонити концертну діяльність артистів з Росії до повернення окупованого Криму та відновлення Україною контролю над Донбасом на сайті президента набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Британські спецслужби повідомили уряду про те, що російський агент викрав формулу коронавірусної вакцини, розробленої компанією AstraZeneca — в РФ могли використати її при розробці препарату "Спутник V".

Нобелівська премія з економіки присуджена однією половиною Девіду Карду за "емпіричний внесок в економіку праці", а другою половиною — спільно Джошуа Ангрісту і Гвідо Імбенсу за "методологічний внесок в аналіз причинно-наслідкових зв'язків".

Суд відправив відстороненого голову правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера та директора департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова під нічний домашній арешт у справі щодо перешкоджання роботі журналістів "Схем".

У справі про заволодіння землею в Одесі Вищий антикорупційний суд відмовив прокурору в арешті мера Одеси Геннадія Труханова та призначив заставу в 30,2 мільйона гривень.

За добу 10 жовтня в Україні зафіксували 8 832 нових випадки COVID-19, було госпіталізовано 2 672 особи, померло 207 хворих, одужало 2 053 особи. Також за минулу добу вакцинували 39 060 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News