Головні новини суботи і ночі: місія NASA, обмеження в Запоріжжі

Неділя, 17 жовтня 2021, 08:00

NASA направило унікальну місію до Троянських астероїдів Юпітера; у Запоріжжі встановлюється "червоний" рівень епідемічної небезпеки – актуальні новини 16 жовтня.

Про NASA

Агентство NASA запустило ракету Atlas V від United Launch Alliance з космічним кораблем "Люсі", який направився до так званих Троянських астероїдів Юпітера аби вивчити їх властивості.

Місія "Люсі" розрахована на 12 років.

Троянські астероїди Юпітера - це залишки космічних тіл, що вважаються будівельним матеріалом, з якого з часом утворилися планети Сонячної системи.

Про Запоріжжя

З 18 жовтня у Запоріжжі встановлюється "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

У зв’язку з цим забороняється робота закладів громадського харчування, крім надання послуг на винос або з доставкою.

Також будуть закриті ТРЦ, непродовольчі ринки, розважальні заклади й магазини, за винятком продуктових. Водночас працюватимуть АЗС, аптеки, банківські установи, лікарні.

Про інші важливі новини

Американські військові планують здійснити протягом наступних 18 місяців три контрольних тестових пуски розроблюваних гіперзвукових ракет наземного базування перед постановкою їх на озброєння в 2023 році.

Підозрюваного в тероризмі, заарештованого за підозрою у вбивстві після поранення високопоставленого депутата від консервативної партії Девіда Емесса звати Алі Харбі Алі.

В Офісі президента запевняють, що зараз встановлюються обставини внесення до санкційного списку більше ста осіб, яких помилково "зарахували" до криміналітету, в тому числі перевіряється, чи могли такі дії бути умисними.

Влада США з 8 листопада відкриває в’їзд для іноземців, повністю щеплених вакцинами, схваленими регулятором США чи ВООЗ.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що відсоток дітей серед хворих на COVID-19 в Україні не збільшився, порівняно з хвилею коронавірусу навесні.

У Державному департаменті США засудили рішення Росії провести перепис населення на території тимчасово окупованого нею Криму і міста Севастополя.

Лоукостер Ryanair заборонив деяким авіапасажирам, які не скористались рейсами через ковідні обмеження і отримали за це відшкодування, подорожувати з авіакомпанією.