Новини 18 листопада: замах на міністра, звіт розвідки щодо "Вагнергейту"

Четвер, 18 листопада 2021, 21:24

Американець та українка замовили замах на міністра Лещенка; журналістка Соколова опублікувала звіт розвідки, де операцію щодо вагнерівців називають "виконаною" — актуальні новини 18 листопада.

Про замах на міністра

Громадянин США і громадянка України замовили вбивство чинного міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка — про це на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, на якого готували замах, відповів, що його вбивство не допоможе уникнути кримінальної відповідальності щодо розкрадання землі.

Міністр також нагадав, що від початку його роботи в міністерстві до нього та членів його сімей надходило багато погроз, і цей процес він назвав "постійним", тому указом президента Володимира Зеленського в Лещенка була державна охорона.

Про "Вагнергейт"

Журналістка Яніна Соколова оприлюднила документи, які підтверджують підготовку в Україні спецоперації "Авеню" з затримання найманців ПВК "Вагнер" і той факт, що її фінальний етап було перенесений.

Радник глави ОП Михайло Подоляк відповів, що Соколова завдала цим "серйозного та болючого" удару по Україні.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У харківському метро сталася стрілянина — ексспівробітник податкової поліції зробив зауваження групі студентів через неправильне носіння масок, на яке вони відреагували нецензурною лайкою.

Лідера "антивакцинаторів" Остапа Стахова арештували на 2 місяці з правом внесення застави розміром майже 1 мільйон гривень.

Печерський районний суд столиці обрав Гео Леросу запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання за середній палець президенту Зеленському. Нардепу також доведеться здати на 2 місяці закордонні паспорти.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що у питанні штучної міграційної кризи на кордонах ЄС Білорусь і Росія діють спільно, і їхньою метою може бути у тому числі відволікати увагу від підготовки нової атаки проти України.

Відомий американський кінорежисер та актор Шон Пенн в рамках свого візиту в Україну поспілкувався з українськими військовими, які протистоять  російському агресору.

За добу 17 листопада в Україні зафіксували 20 591 новий випадок COVID-19 і 752 летальні випадки, госпіталізували 3 907 людей, одужало 19 633 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 297 832 людини.