Новини 6 грудня: Ляшко про ситуацію з Covid, реакція США на російську загрозу 

Понеділок, 6 грудня 2021, 21:39

Ляшко каже про покращення ситуації з Covid, але радить готуватися до нової хвилі; США розглядають санкції проти Росії у разі нападу на Україну, зокрема відключення від SWIFT — актуальні новини 6 грудня.

Про ситуацію з Covid

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко констатував покращення епідемічної ситуації в Україні, однак не виключає нової хвилі епідемії Covid-19. Водночас, міністр наголосив, що епідемія ще не завершилася. Ляшко закликав усіх, хто ще не вакцинувався, зробити це якомога скоріше.    

Також комісія ТЕБ та НС вирішила перевести 8 областей та Київ до "жовтої" зони з 7 грудня. "Червоний" рівень карантинних обмежень вирішили скасувати в Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Рівненській, Херсонській областях та місті Києві.

Із 6 грудня Кабінет міністрів посилив карантинні обмеження для невакцинованих громадян. У "жовтій" зоні епідеміологічної небезпеки тепер заборонено відвідування закладів громадського харчування та спортзалів без наявності принаймні одного щеплення проти коронавірусу, довідки про одужання чи негативного результату ПЛР-тесту.

Про США та російську загрозу

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає широкий перелік можливих санкцій на випадок нападу Росії на Україну, зокрема може йтися про відключення РФ від платіжної системи SWIFT.

Також країни ЄС і НАТО підтримали оцінку адміністрації Байдена щодо того, що Росія може вторгнутися в Україну, після безпрецедентного обміну між США та союзниками розвідувальними даними — повідомляє Finacial Times.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Захід міг би рекомендувати Україні орієнтуватися на Фінляндію у відносинах з НАТО, яка є членом Євросоюзу, але не входить до Альянсу — заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер.

Верховний суд залишив у силі вирок 13 років позбавлення волі експрезиденту України Віктору Януковичу, якого було засуджено у справі про державну зраду.

Аналітики громадської організації "Центр протидії корупції" провели дослідження і з'ясували, що на телеканалі "Україна 24", що належить бізнес-структурам Ріната Ахметова, поширюють тези російської пропаганди.

У турецькому уряді заявили, що наявні домовленості про постачання Україні бойових дронів "Байрактарів" не пов’язані з безпековою ситуацією в регіоні.

За матеріалами Служби безпеки України, накладено арештів на 13 літаків, які здійснювали польоти до тимчасово окупованого Криму. Заарештовані пасажирські літаки належать російській компанії АТ "Авіакомпанія Смартавіа".

За добу 5 грудня в Україні зафіксували 4 478 нових випадків COVID-19 і 239 летальних випадків, госпіталізували 2 926 людей, одужало 9 082 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 70 797 людей.