Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 9 грудня: нові санкції США, суд виправдав Марківа

Четвер, 9 грудня 2021, 20:10
Новини 9 грудня: нові санкції США, суд виправдав Марківа
Фото: МВС

США застосували санкції проти Тупицького і Портнова; італійський суд остаточно виправдав нацгвардійця Марківа — актуальні новини 9 грудня.

Про санкції США

Державний департамент США запровадив санкції проти колишнього глави Конституційного суду України Олександра Тупицького. Тупицького внесено до санкційного списку "за значні корупційні дії, зокрема отримання грошового хабаря під час роботи в українській судовій системі". 

Також уряд США застосував санкції проти колишнього заступника глави адміністрації президента України часів Януковича Андрія Портнова. Санкції запроваджені в рамках так званого "закону Магнітського", який передбачає покарання для людей, причетних до шахрайств, переслідувань та порушень прав людини.

Раніше тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін анонсувала запровадження санкцій США проти українських корупціонерів. "Адміністрація Байдена включила боротьбу з корупцією в теми саміту, який почнеться сьогодні, і Україна теж бере участь в цьому саміті", – сказала Квін, маючи на увазі саміт на підтримку демократії.

Про виправдання Марківа

Верховний касаційний суд Італії повністю виправдав українського нацгвардійця Віталія Марківа. "У справі Марківа поставлена крапка. Всі позови відхилені. Рішення Міланського суду залишили в силі. Ура!",- повідомив активіст української громади в Італії Олесь Городецький.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Служба безпеки України відшукала тіло вбитого в 2016 році водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова. За даними джерела УП, тіло знайшли поблизу траси "Житомир - Київ".

Кабмін запроваджує експериментальний проект "Електронна черга перетину кордону", який дозволить швидко проходити оформлення в пунктах пропуску — це має покращити імідж України та інвестиційний клімат.

В Росії заговорили про ризик повторення сценарію Карибської кризи у зв'язку з поточною напруженістю між Росією та США на тлі російського нарощення військ навколо України.  

Представники адміністрації президента Джо Байдена припускають, що США будуть тиснути на Україну, щоб вона офіційно надала певну автономію окупованим територіям сходу, пише "Associated Press".

Очільник Генерального штабу Росії Валерій Герасимов стверджує, що ЗМІ "брешуть" про плани вторгнення Росії до України. У російському генштабі додали, що Україна, за їхніми даними, застосовує на Донбасі зброю, надану країнами НАТО.

За добу 8 грудня в Україні зафіксували 12 376 нових випадків COVID-19 і 465 летальних випадків, госпіталізували 2 449 людей, одужало 24 547 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 178 796 людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування