Головні новини середи і ночі: запобіжний захід для Порошенка, заклик Зеленського

Четвер, 20 січня 2022, 07:00

Суд наклав на Порошенка зобов'язання; Зеленський попросив українців не панікувати – актуальні новини 19 січня і ночі.

Про Порошенка

Печерський суд столиці обрав запобіжний захід п’ятому президенту Петру Порошенку у вигляді особистого зобов'язання за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям.

Порошенко після засідання прокоментував рішення суду, що він доки не радіє, адже "сценарій Зеленського-неадеквата ще не завершений". На думку Порошенка та його прибічників, Банкова переслідує політичних опонентів за надуманими звинуваченнями.

Крім того, Порошенко після рішення суду поїхав "святкувати" до ресторану Царське село разом із своєю командою. Серед гостей репортери помітили нардепів Геращенко, Гончаренка, Сюмар, Герасимова, Алєксєєва, Зінкевич, журналіста Гайдукевича, адвоката Новікова та інших.

Про заклик Зеленського

Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України із проханням не панікувати через можливе повномасштабне вторгнення Росії та пообіцяв, що в країні пануватиме мир і всі зустрінуть 2023 рік.

Президент попросив населення не панікувати та критично оцінювати інформацію про можливе вторгнення Росії до України.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що Росія готова розглянути або відкликання формули бухарестського саміту, за якою Україна і Грузія стануть членами НАТО, або зобов'язання США ніколи не голосувати за вступ України та інших країн до НАТО.

Депутати від фракції КПРФ внесли до Держдуми проєкт звернення до президента Росії Володимира Путіна щодо необхідності визнання терористичних "ЛНР" та "ДНР". Крім того, депутати закликали якнайшвидше розпочати переговори з "ДНР" та "ЛНР" для "створення правової основи міждержавних відносин".

Кабінет міністрів України підтримав запровадження сертифікатів про вакцинацію третьою дозою вакцини і передбачив, що сертифікати діятимуть уже не рік, а 9 місяців.

Президент Туреччини Ердоган у найближчі тижні відвідає Україну для переговорів із Зеленським і запрошує його і Путіна провести зустріч на турецькій території, щоб "врегулювати розбіжності" між двома країнами.

В Україні вперше трансплантували печінку від посмертного донора однорічному малюку, у якого діагностували атрезію жовчних протоків і виражену печінкову недостатність.

У ході пресконференції до першої річниці своєї інавґурації, президент США Джо Байден заявив, що, на його думку, президент Росії Володимир Путін не хоче розв’язувати повномасштабну війну в Європі.

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, посилаючись на слова президента США Джо Байдена, що перетин кордону "російськими військами буде розцінений як вторгнення".

В Украине впервые трансплантировали печень от посмертного донора годовалому малышу, у которого диагностировали атрезию желчных протоков и выраженную печеночную недостаточность.