Окупанти заборонили мелітопольцям мітинги, ті відповіли традиційно: агресор - нах#й

Неділя, 13 березня 2022, 10:29
Окупанти заборонили мелітопольцям мітинги, ті відповіли традиційно: агресор - нах#й

У тимчасово окупованому військами РФ Мелітополі Запорізької області роз'їжджає військова техніка, з якої гучномовцями російською мовою попереджають про заборону мітингів та демонстрацій.

Джерело: відео очевидців, яке є у розпорядженні УП

Дослівно окупанти: "Громадянська адміністрація Мелітополя з метою запобігання правопорушенням та забезпечення громадського порядку тимчасово забороняє мітинги та демонстрації. З 18.00 до 6 години ранку вводиться комендантська година".

Реклама:

Деталі: Як свідчить відео, записане на вулицях міста, мелітопольці це звернення і самих окупантів посилають у міжнародно відомому напрямку – за російським кораблем.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: У тимчасово окупованому військами РФ Мелітополі після того, як викрали мера Івана Федорова, місцева депутатка від "Опоблоку" записала відеозвернення, що створює так званий "комітет народних обранців", який керуватиме містом, а тих, хто протестує, називає "екстремістами".

Передісторія: 

  • Мелітопольці від першого дня в'їзду російських окупантів у місто виходять на мітинги і скандуюють українською та російською мовою "Мелітополь - це Україна" та "Домой пока живой!".
  • 11 березня російські окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова на вулиці. Момент викрадення було зафіксовано на камерах зовнішнього спостереження.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що міського голову Мелітополя катують, аби він заявив на відео свою підтримку окупаційній владі РФ.
  • Перед цим у місті окупанти роздавали мешканцям листівки з вимогами капітуляції.
  • 12 березня мешканці міста вийшли на протести біля райдержадміністрації з вимогою до окупантів звільнити Федорова. Російські загарбники викрали прямо з протестів активістку Ольги Гайсумову, яка організовувала акції непокори в місті.
  • Зеленський звернувся до світових лідерів допомогти звільнити Федорова з полону окупантів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування