Казахстан надішле Україні гумдопомогу через Польщу

Неділя, 13 березня 2022, 18:48
Казахстан надішле Україні гумдопомогу через Польщу
Фото ілюстративне: getty images

Гуманітарна допомога із Казахстану до України прибуде маршрутом через Польщу.

Джерело: турецька новинна агенція "Анадолу" з посиланням на пресслужбу міністерства охорони здоров’я Казахстану

Дослівно: "Опрацьоване питання постачання гуманітарного вантажу за маршрутом Алмати-Катовіце (польща) повітряним судном.

Реклама:

Гуманітарну допомогу громадянам України спрямують двома рейсами 14 та 15 березня з міста Алмати".

Деталі: Загальна вага гумдопомоги склала 28 тонн. 

У відомстві додали, що до України везуть близько 17 різних лікувальних препаратів, зокрема антибіотики, протизапальні та антигіпертензивні. 

ВІДЕО ДНЯ

Довідково: Казахстан вважають тісним союзником РФ. Зокрема, Казахстан є членом низки міжнародних організацій, створених за ініціативи Росії для інтеграції колишніх пострадянських країн: СНД, ОДКБ та Євразійський економічний союз.

Рішення уряду Казахстану передати гумдопомогу через країну-члену Євросоюзу є доволі промовистим символічним жестом.

Передісторія: 

  • За даними американських журналістів, Росія просила Казахстан долучитися до російських окупаційних військ в Україні, проте Казахстан відмовив. Перед цим уряд Казахстану заявив, що не визнає так звані "республіки" на Донбасі та виключив можливість перекиданян своїх миротворчих сил туди за проханянм РФ.
  • 1 березня, на шосту добу повномасштабної війни Росії проти України, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запропонував своє посередництво в перемовинах щодо перемир’я. Він також провів розмову з Путіним і закликав знайти компроміс з Україною.
  • 6 березня в колишній столиці Казахстану Алмати пройшов велелюдний мітинг, який санкціонувала органи місцевої влади та поліція, щодо підтримки України та засудження дій Путіна.
  • Казахські авіакомпанії відмовились від здійснення рейсів до Росії через відповідну заборону страхувальників авіасуден.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...