Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишня пропагандистка "Першого телеканалу" закликала росіян не бути зомбі

Вівторок, 22 березня 2022, 21:17
Колишня пропагандистка Першого телеканалу закликала росіян не бути зомбі
Жанна Агалакова на брифінгу в Парижі 22 березня. фото: getty images

Колишня кореспондентка російського "Першого телеканалу" Жанна Агалакова виступила із засудженням пропаганди та закликала росіян "не зомбуватися".

Джерело: російське опозиційне видання "Новая газета" з посиланням на промову Агалакової перед журналістами в Парижі

Пряма мова Агалакової: "Ми дійшли до того, що в телевізорі, у новинах, ми бачимо історію лише однієї людини або групи людей з його оточення. Ми бачимо лише владу.

Реклама:

Я хочу, щоби в Росії мене почули, я хочу, щоби там навчилися відрізняти пропаганду та шукали інші джерела інформації, я хочу, щоби люди припинили бути зомбованими".

Деталі: Вона також розкаялась, що в Україні насправді немає такої кількості "неонацистів", про яку твердить кремлівська пропаганда. А тим паче, вони не мають жодного впливу на державну політику.

Крім того, вона визнала, що впродовж 2021 року українська влада не чинила ніяких звірств біля лінії зіткнення в зоні проведення операції Об’єднаних сил. 

ВІДЕО ДНЯ

Колишня пропагандистка визнала, що громадською думкою росіян зманіпулювали на сантиментах ненависті росіян до нацистів через трагедію Другої світової війни.

Водночас, Агалакова пожалілась, що санкції проти пересічних росіян занадто важкі, тож, мовляв, середній клас як "найбільш демократична група" в Росії буде знищений через важкі санкції. Вона також сказала, що їй страшно від тиску на росіян у світі.

Передісторія:

  • У російських медійних колах ширяться чутки, що державних пропагандистських телеканалів масово звільняються співробітники, включно з тими, які працюють понад 10 років. Зокрема, 2 березня подала заяву на звільнення спецкореспондентка "Першого телеканалу" в Європі та США Жанна Агалакова.
  • Увечері 14 березня в прямий ефір новин на російському державному "Першому телеканалі" ввірвалась громадянка із плакатом "Ні війні! Не вірте пропаганді – тут вам усі брешуть".
  • Згодом стало відомо, що ефір зірвала співробітниці телеканалу Марина Овсяннікова, яка також поширювала неправдиві новини про російсько-українську війну, але "їй стало соромно".
  • Овсяннікова в інтерв'ю для німецького Der Spiegel заявила, що їй надходять звістки про звільнення її колишніх колег, які втім не афішують про своє рішення. Зокрема, звільнився головний художник телеканалу, який пропрацював на цій посаді більше 20 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування