Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардепа Бойка помітили у Чехії: кажуть, на лікуванні

П'ятниця, 26 серпня 2022, 18:03
Нардепа Бойка помітили у Чехії: кажуть, на лікуванні
Бойко (ліворуч) у Чехії 25 серпня, фото: "Схеми"

Нардепа Юрія Бойка, колишнього співголову партії та фракції ОПЗЖ, а тепер голову депутатської групи "Платформа за життя та мир", помітили 25 серпня у Карлових Варах у Чехії.

Джерело: проєкт Радіо Свобода "Схеми"

 
усі фото: "Схеми"

Деталі: Речник нардепа відповів "Схемам", що 63-річний Бойко "взяв відпустку за власний рахунок з 22 по 29 серпня", а у Карлових Варах перебуває на лікуванні.

Реклама:

Сам Бойко прочитав, але залишив без відповіді запитання журналістів про те, що саме він та його соратники, нещодавні члени нині забороненої проросійської партії ОПЗЖ, роблять для протидії російській агресії, а також чи відчуває Бойко особисту політичну та моральну відповідальність за багаторічне сіяння проросійських та антизахідних настроїв в Україні.

Довідка: Юрій Бойко – народний депутат VI, VIII та IX скликань. Був віцепрем’єром в уряді Миколи Азарова та міністром енергетики в другому уряді Віктора Януковича, був членом проросійської Партії регіонів. Балотувався у президенти України в 2014 та 2019 роках.

 

Був співголовою партії та фракції ОПЗЖ у Верховній Раді разом з Вадимом Рабіновичем. З 21 квітня 2022 року — голова депутатської групи "Платформа за життя та мир" у ВРУ, створеної з колишніх членів ОПЗЖ.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

  • У березні 2022 року Рада нацбезпеки та оборони України призупинила діяльність партій, які мають зв’язки з Росією: "Опозиційної платформи – За життя", "Партії Шарія", "Наші", "Опозиційного блоку", "Лівої опозиції", "Союзу лівих сил", "Держави", "Прогресивної соціалістичної партії України", "Соціалістичної партії України", партії "Соціалісти" та "Блоку Володимира Сальдо".
  • 14 квітня фракція "Опозиційної платформи – За життя" припинила роботу в парламенті. 12 травня фракція ОПЗЖ офіційно перестала існувати.
  • 3 травня Верховна Рада офіційно заборонила діяльність проросійських партій в Україні.
  • 20 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції й заборонив політичну партію "Опозиційна платформа – за життя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування