Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жителів прилеглих до ЗАЕС територій закликають евакуюватися

Середа, 7 вересня 2022, 14:58
Жителів прилеглих до ЗАЕС територій закликають евакуюватися
ЗАЕС, фото з Facebook Гармана Галущенка

Українська влада закликає жителів населених пунктів, розташованих поблизу Запорізької атомної електростанції, евакуюватися самотужки, бо Росія на гуманітарні коридори не погоджується.

Джерело: віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

Пряма мова: "Росіяни продовжують шантажувати українців і весь світ. Учора Радбез ООН вкотре засідав щодо ситуації на ЗАЕС. Маски зірвані. Російська держава безпосередньо займається ядерним тероризмом. Це перший прецедент в історії людства. 

Реклама:

Росіяни тримають у заручниках не лише персонал станції. В заручниках і мешканці тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС. Десятки тисяч людей". 

Деталі: За словами Ірини Верещук, Мінреінтеграції попросило про гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з окупованих територій, прилеглих до атомної електростанції, але "у відповідь – цинічне мовчання". 

Пряма мова: "Звертаюся до мешканців тимчасово непідконтрольних уряду України районів, прилеглих до ЗАЕС: евакуюйтеся! Знайдіть спосіб перебратися на підконтрольну територію. Ми вас чекаємо та допоможемо". 

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Верещук запропонувала громадянам звертатися на гарячі лінії Мінреінтеграції: 1548 або +38(096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні застосунки WhatsApp/Telegram/Viber у разі відсутності мобільного зв'язку).

Цьому передувало: З початку серпня Енергодар, у якому розташована ЗАЕС, перебуває під обстрілами. Повідомлялося, що окупанти не випускають людей із міста. 

Обстріли ЗАЕС несуть загрозу радіаційного зараження. 

Передісторія:

Читайте також: Росія продовжує обстрілювати ЗАЕС. Як усе виглядає зсередини – пояснює працівник станції

Що робити у разі радіаційної аварії? Алгоритм дій від МОЗ

Ядерна небезпека: що робити у разі вибуху та чи врятує йод при радіації. Подкаст

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування