Комісія завершила прийом документів на директора НАБУ: є 78 кандидатів

Середа, 21 грудня 2022, 16:59
Комісія завершила прийом документів на директора НАБУ: є 78 кандидатів
фото: НАБУ

Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ 20 грудня завершила прийом документів на цю посаду, всього подалося 78 осіб.

Дослівно: Facebook-сторінка комісії

Дослівно: "20 грудня закінчився прийом документів для участі в конкурсі на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро України.

Реклама:

Всього комісія отримала документи 78 заявників".

Деталі: Серед 78 заявників нардеп "Слуги народу" Юлія Яцик, 18 працівників НАБУ, 11 працівників прокуратури, 11 держслужбовців, 8 військових, 6 адвокатів. 

На посаду подалися 7 жінок і 71 чоловік. Наймолодшому кандидату 32 роки, а найстаршому - 60. 

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, претендують на посаду радник Міністра внутрішніх справ Єгор Бодров (або ж його повний тезка); заступник голови Київської обладміністрації Віталій Власюк; екскерівник управління спецрозслідувань ГПУ, яке займалось справами Майдану, Сергій Горбатюк; один з колишніх керівників АРМА Андрій Потьомкін; адвокат, який, наприклад, захищав Борислава Розенблата у "бурштиновій справі", Олексій Шевчук; чинний очільник департаменту війни в ОГП Юрій Бєлоусов; глава Донецької ОВА або ж його повний тезка Павло Кириленко; голова Держінспекції архітектури та містобудування або ж його повний тезка Семен Кривонос.

 

Комісія також опублікувала прізвища, імена та по батькові осіб, які подали документи та кількість отриманих файлів від кожного заявника.

Зі списком можна ознайомитися за посиланням.

На засіданні комісії 22 грудня комісія планує розглянути питання ухвалення рішення про допущення або недопущення кандидатів до участі у конкурсі на підставі поданих документів, а також оголошено про наступний етап конкурсу – тестування кандидатів на знання законодавства.

Знати більше: Конкурси в антикорупційні органи. Сміливі, професійні, доброчесні, цей виклик – для вас

Передісторія

  • 1 липня президент Володимир Зеленський заявив, що конкурс на керівника Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) буде оголошено найближчим часом.
  • Конкурс мав відбутися навесні. Антикорупційники раніше застерігали, що чинна влада спробує затягнути цей процес.
  • На початку серпня голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що команда президента готується зірвати конкурс на директора НАБУ, на що вказує зареєстрований "слугою народу" Андрієм Клочко законопроєкт, який встановлює нові вимоги до кандидатів на посаду та обмеження щодо участі у конкурсі.
  • 5 вересня посли держав "Групи семи" висловили стурбованість законопроєктом № 7654, який скасовує вимогу до директора Національного антикорупційного бюро не співпрацювати з політичними партіями або бути їхнім членом.
  • 7 вересня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт щодо встановлення обмежень для призначення директора НАБУ, відмовившись від скандального проєкту закону № 7654, який викликав занепокоєння у "Групи семи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...