Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб зберегти енергетичну інфраструктуру України США працюють у трьох напрямках – Кірбі 

Четвер, 30 листопада 2023, 23:15
Щоб зберегти енергетичну інфраструктуру України США працюють у трьох напрямках – Кірбі 
Джон Кірбі, фото Getty Images

Росія вже другий рік поспіль намагається знищити критично важливу енергетичну інфраструктуру України та позбавити українців доступу до тепла та електроенергії в найхолоднішу пору року. Щоб цього уникнути, США працюють у трьох напрямках.

Джерело: координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу в Білому домі, "Голос Америки"

Деталі: За словами Кірбі, у США вважають, що Росія повернеться до цієї жорстокої тактики, тому працюють щодо цього у трьох напрямках.

Реклама:

По-перше, Сполучені Штати зміцнюють можливості протиповітряної оборони України, щоб вона могла збивати російські ракети та іранські безпілотники, націлені на критичну інфраструктуру. Зокрема, зауважив Кірбі, в останніх пакетах допомоги США надали Україні батареї Patriot, системи ППО HAWK і Avenger для протидії безпілотним авіаційним системам та інші критичні засоби протиповітряної оборони.

Другий напрямок допомоги США — зміцнення критичної енергетичної інфраструктури України, пояснює Кірбі. Так Сполучені Штати надали захисне обладнання, зокрема сітки, арматуру та бар’єри Hesco, щоб вберегти критичну інфраструктуру. А експерти американських Міноборони та Міненергетики консультують українських посадовців щодо того, як використовувати це обладнання найбільш ефективно.

І третій вектор зусиль за словами Кірбі — резервне обладнання та запаси, які надають Україні. Йдеться про високовольтні автотрансформатори, промислові газові генератори та мобільне автономне обладнання, яке дозволить підвищити стійкість і запобігти втратам тепла та електроенергії, якщо Росія завдасть руйнівних ударів, зауважив посадовець.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Кірбі, це — спільні зусилля Сполучених Штатів та 50 країн-партнерів, які складають Координаційну групу з енергетики G7 Plus. Разом вони постачають Україні необхідне енергетичне обладнання та запаси — генератори, інфраструктуру для підстанцій та інші засоби захисту.

Водночас Кірбі зазначив, для того, щоб США продовжували забезпечувати Україну засобами протиповітряної оборони, захисним обладнанням і резервними запасами, які їй потрібні, Конгрес має ухвалити додаткове фінансування.

Кірбі вчергове закликав Конгрес якнайшвидше ухвалити додатковий пакет фінансування, який включає допомогу Україні, Ізраїлю, та витрати на Індо-Тихоокеанський регіон та безпеку кордонів США.

"Ми не взяли ці цифри з повітря. Нам потрібне це фінансування. Ми продовжуємо закликати Конгрес якнайшвидше ухвалити це доповнення," — сказав Кірбі.

Посадовець також застеріг, що "простору для розгону" у цьому питанні майже немає, і його треба вирішити до кінця року, що збігає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: