Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усі громадяни Швеції мають бути готові до війни − військові

Понеділок, 8 січня 2024, 13:31
Усі громадяни Швеції мають бути готові до війни − військові
Фото ілюстративне з pixabay.com

Усі громадяни Швеції мають бути готовими до війни, переконані головнокомандувач Збройних сил країни  Мікаель Бюден та міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на телеканал TV4

Пряма мова Боліна: "У Швеції може бути війна, і всі шведи повинні діяти, щоб зміцнити обороноздатність країни".

Реклама:

Деталі: Міністр наголосив, що ситуація є серйозною. Він також висловив занепокоєння тим, що модернізація цивільної оборони відбувається недостатньо швидко.

Його думку поділяє головнокомандувач Збройних сил, який підкреслив, що "це дуже серйозна ситуація" і що "тепер справа за тим, щоб перейти від слів і розуміння до дій".

Бюден наголосив, що в останні роки вдалося багато зробити для зміцнення безпеки Швеції у вигляді значних інвестицій в оборону.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас він нагадав, що Швеція все ще перебуває на порозі НАТО. Бюден вважає, що чим швидше країна стане повноправним членом Альянсу, тим краще.

Пряма мова головнокомандувача: "Ми повинні усвідомлювати, наскільки серйозною є ця ситуація…Подивіться на новини з України і поставте собі прості запитання: якщо це станеться тут, чи все у мене в порядку? Що я маю робити? Чим більше людей, які думають, розмірковують і готуються, тим сильніше наше суспільство".

Деталі: За його словами, у випадку війни "сильне громадянське суспільство" є більш важливим, ніж будь-коли.

Передісторія:

  • Раніше президентка Молдови Мая Санду наголосила на важливості підтримки України проти повномасштабного російського вторгнення, оскільки РФ може поширити агресію й на інші країни.
  • Перед цим у Міністерстві закордонних справ України наголосили, що будь-які поступки Росії означатимуть лише розширення агресії у майбутньому.
  • До того міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що головний виклик для Праги полягає в тому, щоб тримати Росію якомога далі від чеських кордонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування