Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Северінсен отримала темник про себе. І запідозрила щось нечисте у справі Гонгадзе

Четвер, 3 червня 2004, 14:46
Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен заявляє про небезпеку для українських ЗМІ, які подають точку зору опозиції.

"Є небезпека для існування мас-медіа, які висвітлюють точку зору опозиції. Це не дуже добра ситуація", - сказала Северінсен на прес-конференції за підсумками візиту до України.

За її словами, "найгірше" те, що державний канал УТ-1 у своїй діяльності "керується темниками".

Северінсен сказала, що перед прес-конференцією відвідала виставку темників у кулуарах парламенту. "І я отримала темник, де згадується моє ім'я", - сказала Северінсен.

"Я знаю, що телеканали відображають те, що вказано в темниках", - також сказала вона.

Северінсен розповіла журналістам, що напередодні прем'єр Віктор Янукович запевнив її, що "зацікавлений у чесній президентській кампанії". "Він сказав, що виступає за чесні, справедливі вибори. Ви, журналісти, маєте слідкувати і повідомляти, чи так воно відбувається насправді", - додала вона.

За словами доповідача ПАРЄ, в Україні "дуже багато громадських організацій", які можуть відслідковувати рівність доступу до ЗМІ.

Северінсен також сказала, що "поврівнюючи з Росією, ви в набагато кращій ситуації".

Северінсен сказала, що підніматиме питання справи Георгія Гонгадзе під час зустрічі з генеральним прокурором України в другій половині дня.

Ситуацію з розслідуванням цієї справи вона назвала "дуже загадковою". "У нас в Страсбургу [в жовтні 2003] відбулася зустріч з генпрокурором Піскуном, і він сказав, що практично знайшов винних. Але потім звільнили Піскуна", - сказала вона.

"Українська правда"

Читайте також:

У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ВІДКРИТО ВИСТАВКУ ТЕМНИКІВ З БАНКОВОЇ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування