17 березня 2017

Архів

Публікації

Куди нас несе потік

Дострокові парламентські вибори в Україні можуть принести неприємні сюрпризи. Талановитий демагог і авантюрист може обіграти усіх випускників гарвардів і оксфордів. Як почати кардинальні зміни?

Страх і ненависть держконтролю, або Що не так з тарифами мобільних операторів

З якими діями операторів не згоден Антимонопольний комітет, і чому відомство вважає, що "Київстар", Vodafone і lifecell вводять в оману абонентів. (рос.)

Війна з(а) НАБУ, або Кишеньковий аудитор Банкової

Лояльний АП делегат від Ради значно збільшив би шанси президента контролювати процес аудиту НАБУ, давши Порошенкові реальний важіль впливу на непокірне Бюро. Що ж завадило протиснути свого кандидата уже зараз, розбиралась "Українська правда".

Україна в XXI столітті. Хроніка 17 березня

До кримської влади приходить майбутній символ "кримської весни", несподіваний прес-секретар Януковича, прощання з "Сильною Україною". Що відбувалося в Україні 17 березня в різні роки XXI століття.

Економіка санкцій. Що буде з російськими банками в Україні

ЕП разом з Youcontrol з'ясовували, як відреагує на санкції банківська система, реальна економіка, іноземні інвестори та що буде з вкладами.
Колонки

Понад хмарами. Як зібрати команду віддалених професіоналів

На яке майбутнє може сподіватися українська наука

Капітуляція "Газпрому". Що означає компроміс в антимонопольній суперечці з ЄС

Профучасники навколо НПФ: "От на цих 7% і живемо!"

Новини
22:58
документСпівробітникам НСТУ заборонили давати інтерв'ю про роботу
Керівник "Національної суспільної телерадіокомпанії України" Галина Бичок заборонила підлеглим давати інтерв'ю без її дозволу. Документ
21:53
Гройсман розповів, чим його вразила розмова із Садовим
Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що був вражений заявою мера Львова Андрія Садового про те, що тему сміття він нібито обговорював з мером Києва півтора місяці тому.
21:31
OVERTIME: Головні події дня в економіці
Головні економічні новини за 17 березня.
20:58
Порошенко змінив посла України в Нідерландах
Президент України Петро Порошенко звільнив посла у Нідерландах Олександра Горіна.
20:25
"Нафтогаз" звільнив президента "Укртрансгазу"
НАК "Нафтогаз України" звільнив з посади президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва.
20:18
НАБУ заявляє, що має достатньо доказів проти Насірова
У НАБУ наголошують, що кримінальне переслідування відстороненого голови ДФС Романа Насірова відбувається не через факт надання розстрочення податків компаніям нардепа Олександра Онищенка, а через відсутність законних підстав для його застосування, що завдало державі збитків на суму близько 2 мільярдів гривень.
19:44
НАБУ завершило розслідування справи екс-запрокурора Київщини
Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування стосовно колишнього заступника прокурора Київської області та ще двох осіб, підозрюваних у розкраданні цукру, що зберігався на складах "Аграрного фонду".
19:38
фотоНа місцях боїв в районі Світлодарської дуги знайшли російський "Шмель"
На місці бойового зіткнення з бойовиками у районі Світлодарської дуги правоохоронці знайшли реактивний піхотний вогнемет "Шмель", виробником якого є Росія. Фото
19:18
Антрациту на складах ТЕС вистачить ще на 28 – 60 днів
Державна компанія "Укренерго", оператор Об'єднаної енергосистеми країни, поліпшила прогноз щодо забезпечення теплоелектростанцій дефіцитним вугілля антрацитної групи, заявивши, що ТЕС забезпечені цим видом палива на час роботи від 28 до 60 днів.
18:44
ГПУ визнала Охендовського потерпілим від дій НАБУ
Голову Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського в четвер оголосили потерпілим у кримінальному провадженні про дії детективів Національного антикорупційного бюро України щодо нього.
18:30
документЄврокомісія висловила незадоволення Порошенку і Гройсману
Європейська Комісія висловила президенту Петру Порошенку та прем’єр-міністру Володимиру Гройсману своє незадоволення затягуванням прийняття законопроекту про створення прозорого енергорегулятора.
18:03
фото, відеоУ Миколаєві військовий бензовоз в'їхав у магазин, одна людина загинула
В Миколаєві в мікрорайоні Варварівка сталося ДТП за участю військового бензовоза, який в'їхав в магазин. Фото, Відео.
17:44
Бондарчук заплатив за звільнення близько 75 тисяч фунтів застави
Екс-керівник "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук заплатив заставу у розмірі близько 75 тисяч фунтів застави. Документ, фото
17:43
САП: Насіров ще не здав британський паспорт
Антикорупційна прокуратура не виключає, що Насірова будуть і в подальшому викликати на додатковий допит.
17:39
фотоДень в АТО: 60 обстрілів, один військовий загинув, один поранений
Проросійські бойовики 60 разів обстріляли позиції Збройних сил України, у тому числі з важкого озброєння. Фото
17:29
мапаВихідні будуть із мокрим снігом та дощем
У суботу, 18 березня, у більшості областей України, за винятком центральних та південних, буде дощ, а в неділю по всій території держави або дощ, або мокрий сніг. Карта.
17:18
Насіров вийшов із допиту: Я багато кому перейшов дорогу
Відсторонений голова ДФС Роман Насіров вийшов після допиту в НАБУ.
17:11
Екс-регіонал має апартаменти у вежі Трампа в Нью-Йорку
Народний депутат 3 і 4 скликання Верховної Ради екс-регіонал Василь Салигін володіє апартаментами на 83-му поверсі Trump World Tower в Нью-Йорку.
17:01
СБУ взялась за екс-мера Ужгорода, який назвав українську мову хрюканням
Через зневажливе ставлення до української мови проти екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка відкрили кримінальне провадження.
16:47
Колишнього нардепа-"регіонала" судитимуть за побиття прикордонника
Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-нардепа України (4-й і 5-е скликання), члена політради Партії регіонів за заподіяння тілесних ушкоджень прикордоннику в міжнародному аеропорту "Бориспіль".
16:46
Wizz Air тимчасово переходить з Жулян до Борисполя
У зв'язку з реконструкцією злітно-посадкової смуги в Міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) всі рейси угорського лоукосту Wizz Air з 14 по 25 травня 2017 року виконуватимуться з міжнародного аеропорту "Бориспіль".
16:19
Ремонтники запустили Донецьку фільтрувальну станцію
Донецьку фільтрувальну станцію підключили до енергоживлення і запустили в роботу.
16:18
НАЗК зобов'язало Нищука перевірити працівників Мінкульту
Министерство экономического развития и торговли обратилось в Антимонопольный комитет с просьбой расследовать ситуацию на рынке производства азотных удобрений на предмет его монополизации.
16:12
відеоСадовий скаржиться, що львівському сміттю закрили всі шляхи
Мер Львова Андрій Садовий скаржиться, що держава закрила останній полігон, куди львівська влада могла вивозити тверді побутові відходи з міста. Відео
15:38
Мін'юст призначив в.о. головного люстратора та оголосив новий конкурс
Міністерство юстиції призначило виконуючою обов'язків директора Департаменту з питань люстрації Анастасію Задорожну та оголосило вже третій конкурс на цю посаду.
15:32
БПП і НФ після "плідного" четверга прогуляли антикорупційний комітет
Народні депутати БПП та Народного фронту, члени антикорупційного комітету не з'явилися на чергове засідання комітету у п'ятницю.
15:27
Затриманий у Лондоні Бондарчук вийшов під заставу
Затриманий у Лондоні екс-керівник "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук вийшов під заставу. Фото
15:25
Половина українців вірять, що відносини з Росією колись налагодяться
Головна умова для нормалізації відносин України і Росії, на думку опитаних, – це зміна влади в Росії, перш за все, президента: так вважають 47% респондентів. Деокупацію Донбасу, припинення військових дій називають основною умовою 43%. Повернення анексованого Криму під юрисдикцію України – 31%.
15:13
НАБУ ще не знає, чи здав Насіров усі паспорти
Досудове розслідування, в рамках якого відстороненому главі Державної фіскальної служби Роману Насірову пред'явили підозру, триває.
15:09
Кримчанина, що вивісив український прапор, почали судити
Роздольненський райсуд окупованого Криму провів перше судове засідання у справі Володимира Балуха, відомого своєю проукраїнською позицією.
14:45
ЄС заявив про невизнання анексії Криму і відданість політиці санкцій
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні у зв'язку з третьою річницею анексії Криму Росією заявила, що ЄС ніколи це не визнає.
14:24
США запевняють, що Крим і Донбас не стануть предметом торгу – МЗС
В ході візиту до США міністр закордонних справ України Павло Клімкін отримав запевнення, що Крим і Донбас не стануть предметом торгу Вашингтона і Москви, санкції проти Росії збережуться.
14:24
Захист: Янукович просив Росію про війська, але його заяви в РФ нема
Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляє, що попри те, що Янукович підписував прохання про використання російських військ для захисту населення в Україні, такі звернення не надходили президенту РФ і в Раду федерацій Росії.
14:03
фотоМВС запустило по Україні сервісні центри на колесах
Перші 20 мобільних сервісних центрів МВС роз’їхались у п'ятницю по Україні, щоб надавати послуги у віддалених населених пунктах. Фото
13:56
Білозір обурила мережу своїм коментарем про російську учасницю Євробачення
Коментар депутатки Оксани Білозір щодо російської конкурсантки "Євробачення" Юлії Самойлової викликав обурення в мережі.
13:54
Антимонопольний комітет візьметься за азотні підприємства Фірташа
Міністерство економічного розвитку і торгівлі звернулося до Антимонопольного комітету з проханням розслідувати ситуацію на ринку виробництва азотних добрив на предмет його монополізації.
13:52
МЗС викликало посла Сербії – пояснити візит парламентаріїв до Криму
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи сербських парламентаріїв до тимчасово окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим.
13:44
фотоНа Чонгарі відкрили телевежу, яка мовитиме на Крим
З вежі трансюватимуть:"Українське радіо", "Атлант-СВ", "Крим.Реалії" й ТРО "Софія". 17 березня розпочнеться мовлення на Херсонщину та Крим. Фото.
13:38
Філарет у Раді розкритикував позицію глави УПЦ МП і закликав до єдності
Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет закликав політиків і можновладців до єдності.
13:29
Гузар розповів, як бути щасливим у своїй державі
Глава Української греко-католицької церкви 2005-2011 років Любомир Гузар виступив на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років.
13:26
У Лондоні затримали екс-керівника "Укрспецекспорту" Бондарчука
В результаті взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами 15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні був взятий під арешт екс-керівник "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук. Фото
13:18
МЗС Росії визнало, що Янукович просив ввести війська в Україну
Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова підтвердила, що Росія в 2014 році отримала від екс-президента Віктора Януковича підписану заяву з проханням ввести війська "для врегулювання ситуації в країні".
13:03
договірЯнукович сплачує за будинок в РФ готівкою по 100 тисяч рублів на місяць
Будинок, в якому, за твердженнями адвокатів, живе в РФ в Ростові-на-Дону екс-президент-утікач Віктор Янукович, налічує три поверхи, а вартість його оренди коштує 100 тисяч рублів на місяць. Фото. Відео. Документ.
12:55
Збірна України з футболу показала нову форму
ФФУ представила нову форму збірної України з футболу. Фото
12:51
Кашне, запонки, цукерниця… за рік Парубій отримав 18 подарунків
Голова Верховної Ради Андрій Парубій за 2016 рік отримав 18 подарунків від зарубіжних політиків, громадських діячів, послів та іноземних делегацій.
12:47
За фактом вибуху на "Запоріжкоксі" затримали 2 керівників
За фактом вибуху на ПАТ "Запоріжкокс", в наслідок якого загинули 4 працівники, затримали 3 особи.
12:33
Україна вже визволяла Крим і Донбас від окупантів – Парубій
"Кремль знає, що за всі свої звірства він відповість, бо пам’ять нашого народу незнищенна", – заявив голова ВР.
12:23
Європарламент голосуватиме за український безвіз 6 квітня
Європейський парламент голосуватиме за безвізовий режим для України 6 квітня.
12:22
ОновленоУ Тернопільську міськраду прийшли з обшуками
Працівники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у Тернопільській міській раді та у помешканнях деяких підприємців. Фото
12:13
Львову пропонують іншу ділянку під завод з переробки відходів
Львівська обласна державна адміністрація запропонувала нову ділянку під будівництво заводу з переробки побутових відходів.
12:04
У РФ звільнять від податків тих, хто потрапив під санкції
Державна дума Росії прийняла в другому читанні законопроект, який дає можливість тим, хто потрапив під санкції США та ЄС, не звітувати про доходи в Росії.
11:48
У Кремлі заявили, що не збираються брати ОРДЛО до складу РФ
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не розглядають сценарії інтеграції окупованих районів Донбасу до складу РФ.
11:45
За добу в зоні АТО 2 бійця загинули, 8 поранено – штаб
За добу в зоні проведення антитерористичної операції 2 військових загинули, 8 зазнали поранень.
11:44
Siemens поставив до РФ турбіни, які можуть бути використані в Криму
Німецький концерн Siemens заявив, що виконав поставки чотирьох газових турбін російському "Технопромекспорту".
11:41
Грицак не проситиме відсторонення свого першого заступника
"Кримінальне провадження щодо Павла Демчини розслідується НАБУ, і слідчий чи детектив НАБУ будуть приймати рішення про відсторонення чи не відсторонення.
11:36
СБУ перевіряє, чи підбурювала Савченко військових до заколоту
Служба безпеки України перевіряє інформацію про підбурюванні позафракційним народним депутатом Надією Савченко військовослужбовців Збройних сил України до непокори.
11:34
Членам екіпажу судна "Sky moon" заборонили в'їзд в Україну на 3 роки
Всім членам екіпажу судна "Sky moon", яке заходило в порти анексованого Росією Криму, на 3 роки заборонили в'їзд в Україну.
11:29
Про те, що Янукович просив ввести в Україну війська РФ, говорив Путін
У Кремлі брешуть, кажучи про те, що до них не надходило звернення екс-президента Віктора Януковича про введення військ РФ на територію України. Фото. Відео
11:19
Грицак за заборону в’їзду Самойловій, але СБУ ще думає
Служба безпеки України поки не прийняла рішення щодо того, чи забороняти в'їзд в країну російської учасниці Євробачення Юлії Самойловій.
11:14
Насіров прийшов на допит у НАБУ
Відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров, якого звільненили з-під варти під заставу в 100 мільйонів гривень, прибув на допит в Національне антикорупційне бюро.
11:00
Україна в XXI столітті. Хроніка 17 березня
До кримської влади приходить майбутній символ "кримської весни", несподіваний прес-секретар Януковича, прощання з "Сильною Україною". Що відбувалося в Україні 17 березня в різні роки XXI століття.
10:59
"Козацькі пісні Дніпропетровщини" тепер охороняються ЮНЕСКО
"Козацькі пісні Дніпропетровщини" внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони.
10:58
НАБУ перевірить 100 мільйонів, внесені за Насірова
Національне антикорупційне бюро України перевірить кошти, які були внесені як застава за голову ДФС Романа Насірова.
10:57
Гройсман: Товари з окупованих територій цивілізований світ не купуватиме
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що товари з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей і Криму не можуть реалізовуватися в жодній цивілізованій країні світу.
10:56
Ситуація з правами людини в Криму різко погіршилась – AI
Зараз спостерігається швидке погіршення ситуації із правами людини в окупованому Криму на тлі відсутності будь-якого ефективного міжнародного моніторингу.
10:44
Гройсман анонсував текст меморандуму з МВФ і пенсійну реформу
"Зміни чи плани щодо продовження нашої співпраці з МВФ будуть оприлюднені за кілька тижнів. Через декілька місяців ми вийдемо з ініціативою для реформи пенсійної системи", – сказав прем'єр.
10:26
Ізраїль атакував об'єкти в Сирії, Дамаск заявив про збитий ізраїльський літак
Командування збройних сил Сирії заявило про те, що ізраїльські літаки вторглися в сирійський повітряний простір і один із них був збитий.
10:23
США стежать за блокадою Донбасу та очікують на мирне врегулювання
США уважно спостерігають за блокадою Донбасу та очікують на вирішення питання мирним шляхом.
10:17
Гройсман квапить НБУ зі зниженням облікової ставки
Кабінет міністрів наполягатиме на прискоренні зниження облікової ставки Національним банком України.
10:06
МАУ хоче мирову з державою, але платити лише шосту частину боргу
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", яка заборгувала перед державою майже 300 мільйонів гривень, хоче укласти з Мінінфраструктури мирову угоду.
10:00
Порошенко: Багато хто в Україні плутає демократію з махновщиною
Президент Петро Порошенко заявив, що буде протидіяти всім силам і особам, які спробують організовувати громадські заворушення і підігрівати анархічні настрої в державі.
09:44
Бойовики не зможуть запустити Стахановський завод феросплавів - асоціація
Стахановський завод феросплавів, який практично простоював з 2014 року через бойові дій на не контрольованих Києвом територіях, в даний час не може бути відновлений.
09:31
ЄС звинуватив Facebook, Google і Twitter в порушенні прав споживачів
Влада ЄС звернулася до компаній Facebook, Google і Twitter з проханням протягом місяця змінити умови користування соцмережами, які порушують права споживачів.
09:29
БПП збирає з'їзд на п'ятницю
Партія "Блок Петра Порошенка" Солідарність" проведе з'їзд у п'ятницю, 17 березня.
09:25
Зубко розповів, як зменшити витрати на газ
Віце-прем'єр Геннадій Зубко розповів, які кроки треба зробити, аби зменшити споживання і витрати населення на природний газ.
09:10
Сироїд задекларувала будинок і 6 земельних ділянок
Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд задекларувала 522 659 гривень доходів, житловий будинок і 6 земельних ділянок за 2016 рік.
09:02
Стало відомо, в яких банках зберігають свої кошти чиновники
Найбільша кількість українських чиновників зберігає свої кошти у державному Приватбанку. Інфографіка
08:58
Окупанти закрили зоопарк "Казка" у Ялті
"Сталося це в день "референдуму", цим влада показує своє повне наплювацьке ставлення до громадської думки", – сказав Зубков.
08:36
ОБСЄ зафіксувала, як з РФ в Україну їхали люди в "Горці" з бронежилетами
Місія ОБСЄ, яка розміщена на Російській території і спостерігає з двома пунктами пропуску на непідконтрольній ділянці кордону з Україною, зафіксувала мікроавтобус з людьми у камуфляжі, які перетинали кордон.
08:23
Болгарія відкликала свого посла з Туреччини для консультацій
Міністерство закордонних справ Болгарії відкликало свого посла з Туреччини для консультацій.
08:04
У СЦКК є гарантії обох сторін для відновлення ДФС
У п'ятницю в Авдіївці мають бути проведені роботи по запуску Донецької фільтрувальної станції, оскільки в СЦКК отримали гарантії з обох сторін.
07:44
У США не знайшли доказів, що Обама прослуховував Трампа
Комітет Сенату США з розвідки не знайшов жодних доказів щодо звинувачень президента США Дональда Трампа проти екс-президента Барака Обами щодо "прослушки.
07:21
Кабмін призначив Вадима Пристайка першим заступником глави МЗС
Кабінет міністрів України призначив Вадима Пристайка на посаду першого заступника міністра закордонних справ України.
06:41
Розслідування Конгресу не підтвердило звинувачень Трампа про стеження
Розслідування в декількох комітетах Конгресу США не знайшло доказів звинувачень Дональда Трампа на адресу екс-президента Барака Обами, що той нібито розпорядився стежити за передвиборчим офісом Трампа в Нью-Йорку.
05:38
Штаб АТО: 77 обстрілів, бойовики били з забороненої зброї
За минулу добу бойовики 77 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, в результаті двоє українських військових загинули і вісім отримали поранення.
05:05
Більше 60% американців хочуть розслідування зв'язків Трампа з РФ
Більше 60% американців вважають, що Конгрес повинен розслідувати, чи дійсно Росія втрутилася в хід виборів в США, а також чи мав Дональд Трамп зв'язки з РФ.
04:25
В ОБСЄ пообіцяли збільшити число спостерігачів в Україні
Керівники ОБСЄ привітали продовження мандата Спеціальної моніторингової місії в Україні і пообіцяли збільшити число її спостерігачів.
03:41
У Сирії через авіанальот на мечеть загинули понад 40 осіб
Як мінімум 42 людини загинули і ще кілька десятків отримали поранення в результаті авіанальоту на мечеть, розташовану в поселенні на захід від Алеппо.
02:24
Луценко: справа "Україна проти РФ" в суді ООН налічує 300 томів під грифом "таємно"
Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що у справі «Україна проти РФ» зібрано понад 800 томів матеріалів, з них 300 томів під грифом «таємно» і «цілком таємно».
01:30
Канада закликала світ чинити тиск на РФ через агресію в Україні
Канада висловила стурбованість через порушення прав людини в окупованому Росією Криму та закликала міжнародне співтовариство чинити тиск на Москву через її агресію щодо України.
00:56
У Ахметова повідомили, що на захоплених шахтах 430 тисяч тонн антрациту
На складах захоплених підприємств "Свердловантрацит", "Ровенькиантрацит", "Шахта Комсомолець Донбасу", розташованих на тимчасово окупованих територіях, залишилося близько 430 тис. тонн антрациту.
00:22
Бойовики обстріляли Луганську область, поранена дитина
В результаті обстрілу бойовиками Станично-Луганського району поранення отримав підліток.
00:03
Офіційно: Тимощук увійшов до тренерського штабу "Зеніта"
Колишній півзахисник Зеніта Анатолій Тимощук, який нещодавно завершив кар'єру гравця, увійшов до тренерського штабу петербурзької команди в якості помічника Мірчі Луческу.
23:48
фотоАброськін: лист про зняття недоторканності з Парасюка підписали вже 500 поліцейських
Особовий склад поліції звернувся до президенту Петра Порошенка, голови ВР Андрія Парубія і генпрокурора Юрія Луценка з проханням позбавити нардепа Володимира Парасюка недоторканності.
23:11
Штаб АТО: На Донбасі через обстріли бойовиків загинули 2 військових ЗСУ
У зоні проведення АТО біля населеного пункту Лобачеве Луганській області загинули два українських військовослужбовців, ще четверо були поранені.