10 серпня 2016

Архів

Публікації

Ніч довгих черг. Репортаж з кримського кордону

Машини вишикувані в одну колону. Тут їх більше двохсот. Будь-які спроби порушити правила суворо зупиняються. До самого початку черги під'їжджає чорний "Лексус" в надії проскочити. Але прикордонники виявляються несхитними. (рос.)

Які політичні прапори майоріють над бізнесом громад

Майже третину комунальних підприємств в Україні очолюють директори, які були пов'язані з політикою. Які підприємства і регіони є найбільш заполітизованими?

Бізнес на прицілі у рейдерів. Як захиститися?

З початку 2016 року в Мін'юст надійшло близько тисячі скарг на дії реєстраторів. Більшість з них пов'язані з рейдерськими захопленнями. ЕП з'ясувала, як бізнес може себе захистити. (рос.)
Колонки

Коли всі за реформу охорони здоров'я, а "Баба-Яга знову проти"

Скасування стипендій для студентів. Чи можна цим вилікувати імітаційну освіту?

Перевірка на щирість, або Тарифи – у руках місцевих чиновників

Головний архітектор Києва, конкурс і вибір мера

Новини
23:44
Поліція просить заборонити ЛГБТ-акції в Одесі найближчим часом
Головне управління Нацполіціі в Одеській області направило лист до Одеської міськради з проханням звернутися до суду для заборони масових акцій у місті в період з 10 по 14 серпня.
22:52
У середу бойовики найбільше стріляли зранку
Від початку доби проросійські бойовики 22 рази відкривали вогонь по підрозділах Збройних сил України.
22:24
"Укрзалізниця" хоче залучити мільярд доларів інвестицій за 2-3 роки
Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" має намір залучити 1 млрд доларів інвестицій в оновлення рухомого складу та інфраструктури за 2-3 роки.
22:01
Турчинов: Заяви Путіна свідчать про підготовку до ескалації конфлікту
Росія планомірно готується до загострення ситуації та зриву Мінських угод - про це свідчать звинувачення президента РФ Володимира Путіна на адресу України.
21:31
Два вибухи на півдні Туреччини: 6 загиблих, 54 поранених
В середу ввечері на півдні Туреччини сталося два вибухи - в провінціях Мардін та Діярбакир.
21:06
Порошенко: Росія нафантазувала теракти в Криму задля погроз Україні
Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.
20:42
фото, уточненоЛуценко: У екс-заступника Клименка знайшли телефон з номером Плотницького
У колишнього першого заступника голови Державної податкової служби Андрія Головача знайшли телефон із номером людини на прізвище Плотницький.
20:16
Єфремова залишили під вартою
Апеляційний суд Києва залишив екс-голову фракції Партія регіонів Олександра Єфремова під вартою.
19:58
"Нафтогаз" фіксує систематичні провали тиску газу з російського боку
НАК "Нафтогаз України" повідомляє про систематичне порушення російською стороною умов транзитного контракту в частині дотримання тиску газу на вході в газотранспортну систему України на зумовленому контрактом рівні.
19:48
ГУР: У Криму не затримували жодного співробітника української розвідки
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України спростовують інформацію ФСБ РФ про нібито спроби прориву з боку "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців ГУР Міноборони і нібито їх затримання у Криму.
19:17
Путін назвав безглуздою зустріч в "нормандському форматі" у Китаї
Президент РФ Володимир Путін назвав безглуздою зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 після повідомлень про запобігання теракту в Криму, організованого, за інформацією ФСБ, українським Міністерством оборони.
18:56
"Надра України" шукає інвестора для розробки Олеської площі
НАК "Надра України" розраховує провести новий конкурс із залучення інвесторів для розробки Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська області).
18:29
Путін звинуватив владу України в терорі
Президент Росії Володимир Путін звинувачує владу України в тому, що вона "переходить до терору".
18:02
Хабар Чауса знаходився в двох банках, а не в одній – НАБУ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура констатує вилучення у судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса двох банок з хабарем.
17:58
У бойових діях в Сирії загинули 500-600 російських найманців - Sky News
За час бойових дій у Сирії загинули не менше 500-600 росіян, яких для участі у бойових діях відбирала приватна військова компанія. Офіційно Кремль до сьогодні визнав загибель лише 19 військових РФ.
17:47
фотоСЦКК: Бойовики обстріляли дорогу Попасна - Первомайськ
У зоні проведення АТО бойовики обстріляли дорогу, яка зв’язує н.п. Попасна та Первомайськ.
17:44
Полторак заперечив заяву ФСБ про напад на Крим
Міністр оборони Степан Полторак вважає провокацією інформацію Федеральної служби безпеки Росії про запобігання нібито підготовлені Головним управлінням розвідки Міноборони України терактів в анексованому Криму.
17:37
мапаВ Україну йде різке похолодання і дощі, можливий град
11 серпня на захід України прийдуть дощі й похолодання, а вже 12 серпня температура різко впаде у центрі й на півночі країни, куди також посунуть грози.
17:31
Міноборони: Заяви ФСБ - спроба виправдати агресію
Міністерство оборони України спростовує інформацію, поширену ФСБ РФ щодо участі підрозділів Головного управління розвідки МО України у диверсійній діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим.
17:30
Yuzgas обіцяє 200 мільйонів доларів на геологічне вивчення Юзівської площі
Компанія Yuzgas B.V. (Нідерланди), яка перемогла в конкурсі на разробку Юзівської площі, готова вкласти 200 млн доларів на перший п'ятирічний етап.
17:29
Турчинов назвав заяву ФСБ "істеричною та брехливою"
Секретар РНБО Олександр Турчинов заперечив заяву ФСБ Росії про начебто напад українських військових на Крим та спробу влаштувати там теракт.
17:21
Генштаб назвав провокацією обвинувачення ФСБ
Генштаб Збройних сил України вважає провокацією заяву Федеральної служби безпеки Росії, яка звинуватила українську розвідку в підготовці терактів в анексованому Москвою Криму.
17:12
Прокуратура взялася за екс-бютівця Шепелєва через державну зраду
Головна військова прокуратура відкрила справу проти екс-депутата від БЮТ Олександра Шепелєва, який, за наявними даними, перейшов на службу до ФСБ Росії.
17:02
оновлено від 14:44Онищенка оголошено у всеукраїнський розшук
Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук депутата Верховної Ради Олександра Онищенка (група "Воля народу").
16:52
Під носом у Луценка забудовують ліс через бездіяльність прокурорів
Через трирічне ігнорування інформації про незаконну забудову Приміського лісництва в селі Стоянка під Києвом прокуратура програла судові справу по повернення 2 гектарів лісу державі.
16:34
Матері полонених оголосили про припинення голодування під АП
Матері та дружини українських військовополонених, які незаконно утримуються в ОРДЛО, припиняють голодування під Адміністрацією президента і збираються їхати самостійно у Донецьк.
16:30
Сироїд каже, що позачергове засідання Ради ніхто не скликав
На адресу Верховної Ради не надходило пропозицій про скликання позачергової сесії ні від депутатів, ні від президента.
16:22
Частина Києва лишилася без гарячої води
ПАТ "Київенерго" розпочало випробування тепломагістралей від ТЕЦ-5 та станції теплопостачання №1 у зв’язку з чим жителі 1195 будинків Печерська, Русанівки, Березняків та Караваєвих Дач залишились без гарячої води.
16:10
В СБУ спростовують заяви ФСБ Росії про диверсії на кордоні з Кримом
У Службі безпеки України спростовують заяву Федеральної служби безпеки РФ про нібито диверсії з боку України на адмінкордоні з Кримом.
15:57
ФСБ звинуватила Україну в нападі на Крим і загибелі військових РФ
Федеральна служба безпеки Росії стверджує, що запобігла вчиненню в окупованому Криму терактів, начебто підготовлених Головним управлінням розвідки Міноборони України.
15:56
ГПУ: суд знову дав шанс будувати "Межигір’я-2" на Жуковому острові
Вищий господарський суд України скасував судові рішення щодо оскарження рішення Київської міськради про передачу 75 га земель під забудову так званого "Межигір’я-2".
15:44
Ірпінський мер-втікач повернувся
Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк після втечі вирішив повернутися в Приірпіння.
15:33
На "Укртрансгазі" знайшли порушень на понад півмільярда
Під час ревізії фінансово-господарської діяльності ПАТ "Укртрансгаз" та його філій працівники Держаудитслужби виявили фінансових порушень на суму 580,8 мільйона гривень, з них збитків – на 28,4 мільйона гривень.
15:26
На службовців НАБУ скаржилися 234 рази, проти двох відкрито справи
З початку діяльності НАБУ щодо 6 працівників бюро розпочато кримінальні провадження, заведено 2 оперативно-розшукові справи, 2 працівників притягнуто до відповідальності.
15:23
Сім українських вишів виграли грант ЄС на 817 тисяч євро
Освітня онлайн-платформа SmartMeUniversity й 7 українських ВНЗ отримають грант від програми Європейського союзу "Еразмус" на суму 816,72 тисячі євро.
15:03
ГПУ: вертолітний майданчик Януковича фінансувався фіктивним ПДВ
Вертолітний майданчик екс-президента Віктора Януковича на дніпровських схилах у Києві був побудований за рахунок незаконного відшкодування ПДВ фіктивним підприємствам.
15:02
Міноборони хоче витратити 2 мільйони на застарілі джгути
Військово-медичний департамент Міністерства оборони оголосив тендер на 100 тисяч засобів медичного призначення джгутів Есмарха за 1,93 мільйона гривень.
14:42
НАБУ зафіксувало збитків і шкоди на 23 млрд, в Україну повернуто "0"
У Національному антикорупційному бюро зареєстровано 126 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, розмір збитків і шкоди, завданих кримінальними правопорушеннями становить 23,188 млрд грн, повернено в Україну арештованого майна та конфіскованих предметів - "0".
14:41
Суддя Чаус узяв відпустку. У САП бояться, що втече
Підозрюваний у хабарництві суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус пішов у відпустку із 10 серпня до 1 вересня.
14:30
Розшукуваний за підкуп виборців екс-кандидат вільно гуляє на свободі
Екс-кандидат у депутати Чернівецької міськради Ростислав Білик, який перебуває у розшуку за підозрою у спробі фальсифікацій виборів восени 2015 року, вільно гуляє Чернівцями.
14:15
Transparency International вимагає від Києва не відкладати е-декларування
Україна не повинна відкладати запуск електронної системи моніторингу активів політиків і держслужбовців, яка є однією з ключових умов для отримання безвізового режиму з Євросоюзом.
13:51
Луценко сподівається швидко передати до суду справу Швеця
"У справі судді Швеця все відбувається згідно з законодавством, йому вручена підозра, він дає свідчення, і ми збираємося цю справу дуже швидко передати до суду. Він постане перед судом", – сказав генпрокурор.
13:46
МЗС: у Росії все частіше безпідставно затримують українців
Ситуація навколо безпідставних затримань на території Росії громадян України набула особливого загострення.
13:40
Службовців "Укрпошти" підозрюють у "відмиванні" 22 мільйонів
Прокуратура Кіровоградської області та управління облСБУ виявили факти відмивання коштів ДП "Укрпошта", попередня сума збитків - близько 22 мільйонів гривень.
13:29
САП проситиме у суді 3,7 мільйона застави Чаусу
Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагатиме у суді 3,7 млн гривень застави для судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві.
13:07
Норвегія може заблокувати повернення Британії до ЄАВТ
Норвегія може блокувати будь-які спроби Великої Британії приєднатися до Європейської асоціації вільної торгівлі (EFTA) – групи країн, які мають доступ до єдиного європейського ринку, не будучи частиною ЄС.
13:06
Бучанського тюремника впіймали на хабарі
Заступника начальника Бучанської виправної колонії та двох його спільників затримали після одержання хабара в розмірі 400 000 гривень.
12:55
Генпрокурор розповів про цікавий нюанс щодо соратника Єфремова
"Медяник виступав посередником між українською стороною і сепаратистами та терористами під час сепаратистських подій в Луганську", – сказав генпрокурор.
12:55
Порошенко і низка політиків захопили береги річок Київщини
Народні депутати, політики, державні службовці масово забудували своїми віллами береги українських річок та водойм, чим обмежили законне право громадян у доступі до води.
12:54
Луценко: Результатів ДНК-тесту у справі Бузини ще немає
Результатів ДНК-тесту у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини наразі немає.
12:49
Доба у зоні АТО без втрат, 5 бійців поранено - Мотузяник
На Донецькому напрямку зафіксовано 28 ворожих обстрілів, у т.ч. 10 з використанням важкого озброєння.
12:31
Луценко: Єфремов відкрив двері війні в Україні
Генпрокурор Юрій Луценко переконаний, що екс-лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов особисто причетний до розпалювання війни на сході України.
12:26
Генпрокурор анонсував нові затримання у справі Клименка
Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє нові затримання у справі екс-міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка.
12:23
Луценко: Від НАБУ і САП залежить, чи екстрадують Онищенка
Від дій НАБУ та САП залежить, чи буде екстрадований нардеп від "Волі народу" Олександр Онищенко з Британії, де наразі перебуває.
12:15
Посольство України в Сирії закликало українців терміново покинути Алеппо
Посольство України в Сирії у зв'язку з загостренням безпекової ситуації закликало українців терміново покинути Алеппо.
12:11
У справі Шеремета є прогрес, але він не для публіки – Луценко
"Насправді, по Шеремету жодної інформації, яка може бути оприлюднена, немає. У нас є серйозний прогрес у розслідуванні, але він не є публічним", – заявив він.
12:07
Луценко визнав, що без рішення Ради затримати Чауса неможливо
Генпрокурор Юрій Луценко визнав, що дозвіл на арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса може дати лише Верховна Рада, яка наразі перебуває на канікулах.
12:02
В України через допінг відібрали вже другу медаль Олімпійських ігор-2012
Цього разу позбавлений нагороди срібний призер Лондона-2012 український метальник списа Олександр П'ятниця.
11:45
Постанову про затримання Онищенка подадуть в Інтерпол у середу - САП
САП готується передати ухвалу Солом'янського суду до українського бюро Інтерполу про затримання нардепа від "Волі народу" Олександра Онищенка.
11:40
Суд розірвав договір між Міноборони та компанією Іванющенка
Суд визнав недійсним договір Міністерства оборони з інвестфондом "Інноваційні стратегії" про спільну діяльність у будівництві житла для військових.
11:34
Упійманий на хабарі Чаус збирається в середу на роботу вершити правосуддя
Упійманий напередодні увечері на хабарі суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус у середу розглядатиме справи в суді.
11:32
Італійський Приватбанк закривають через відмивання грошей
Банк Італії заявив про початок процедури закриття італійського філії латвійського AS PrivatBank через знайдені порушення, що свідчать про відмивання грошей.
11:27
НАБУ перевіряє документи ГПУ щодо передноворічних закупівель
Солом'янський райсуд Києва дав детективу Національного антикорупційного бюро доступ до договорів, платіжок та листування Генеральної прокуратури з низкою компаній.
11:13
Окупанти поновили пропуск на адмінкордоні з Кримом
На адмінкордоні з анексованим Кримом контрольні органи окупаційної влади повністю відновили пропускні операції у пунктах в’їзду-виїзду "Чонгар", "Каланчак" та "Чаплинка".
11:11
Пункт пропуску "Золоте" знову обстріляли
Гранати розірвались за кілька метрів перед КПВВ. Постраждалих немає.
11:05
САП готова у четвер повідомити про підозру судді Чаусу і чекатиме на Раду
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) має намір повідомити судді Миколі Чаусу про підозру у четвер, 11 серпня.
10:53
Окупанти у Криму хочуть відправити Умерова у психіатричний стаціонар
У анексованому Криму відбудеться засідання суду щодо примусового відправлення заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова до психіатричного стаціонару для проведення судово-психіатричної експертизи.
10:19
Мінфін представив проект податкової реформи
Проектом передбачається створення фінансової поліції замість податкової міліції.
10:17
Український фахівець увійшов до тренерського штабу російського ФК
Російський "Анжі" на своєму офіційному сайті оголосив про входження до тренерського штабу українського фахівця.
10:06
Плотницького кличуть на суд у Київ
У випадку неявки Плотницького 31 серпня на 13:00 справу розглядатимуть у порядку спеціального (заочного) судового провадження.
09:58
Російська армія озброєна краще за британську – ЗМІ
Військові попереджають, що російська зброя, в тому числі ракетні пускові установки і системи протиповітряної оборони є більш потужними, ніж їх британські еквіваленти.
09:34
фотоСуддю Чауса схопили з банкою грошей – Холодницький
"Верховна Рада зараз знаходиться на канікулах, тому не зможе оперативно розглянути подання про надання згоди на його затримання та взяття під варту, як це було з одеським суддею Бураном", – зазначив керівник САП.
09:26
Турецький офіцер попросив притулок у США після спроби перевороту
Це перше таке клопотання з боку представника турецького війська після спроби перевороту 15 липня.
08:59
фотоАдвокату "діамантового прокурора" спалили дім
Адвокат колишнього начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна Сергій Козаченко заявляє про підпал його заміського будинку в ніч на 9 серпня.
08:35
В Угорщині за перевезення мігрантів затримали українця
Поблизу кордону із Сербією 8 серпня угорські поліцейські та податківці затримали водія з України, в автомобілі якого виявили 33 нелегальниx мігрантів.
07:58
Міни бойовиків пошкодили дорогу, що з’єднує Попасну та Первомайськ
Українська сторона СЦКК зафіксувала місця розривів 82-мм мін, які пошкодили дорогу, що з’єднує Попасну та Первомайськ.
07:31
АТО: бойовики здійснили 62 обстріли і активізували повітряну розвідку
За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 62 рази відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО: по 28 разів на Донецькому й Маріупольському напрямках та 6 на Луганщині.
07:18
Прем’єр Шотландії шукає можливість залишитися в ЄС
Перший прем’єр Шотландії Нікола Стерджен зустрілася з заступником міністра закордонних справ Німеччини з метою зміцнення зв’язків із провідною державою ЄС, не дивлячись на результат референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу.
06:22
ФРН: зняття санкцій з РФ не передбачається
Зняття санкцій з Росії у видимому майбутньому з урахуванням ситуації на сході України, як і раніше не передбачається.
05:39
Суд відмовився слухати клопотання захисту в справі Чийгоза
Підконтрольні РФ судді Верховного суду Криму в порушення вимог КПК РФ відмовилися слухати клопотання в справі Ахтема Чийгоза.
04:38
Газпром збільшить транзит через Україну на 20%
Запланований з 9 по 17 серпня ремонт "Північного потоку" привів до збільшення транзиту російського газу через українську газотранспортну систему до Європи на 20%.
03:46
РПЦ запускає виробництво вина
Російська православна церква почала виноробний проект - її дочірня компанія висадила виноградники в селищі Дивноморське Краснодарського краю на узбережжі Чорного моря.
03:01
Адвокат: вибачення Генпрокуратури РФ допоможе Литвинову у ЄСПЛ
Вибачення, які генпрокуратура РФ принесла засудженому українцю Сергію Литвинову за кримінальне переслідування за двома статтями Кримінального кодексу РФ, може бути корисним під час розгляду справи у Європейському суді з прав людини.
02:39
Ріо-2016: Світоліна перемогла першу ракетку світу Серену Вільямс
Українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла у чвертьфінал жіночого тенісного турніру на ОІ в Ріо.
02:29
Кольченка обстежили лікарі, через його можливе повернення в Україну - правозахисник
Ув’язненого в Росії українця Олександра Кольченка обстежили у медичному закладі через дефіцит ваги.
01:37
Ердоган звинуватив Ґюлена в підриві відносин Росії і Туреччини
Президент Туреччини звинуватив опозиційного проповідника Фетхуллаха Ґюлена в підриві відносин Москви і Анкари.
01:15
Штайнмаєр і Лавров поговорили про Донбас і Сирію
Глави міністерств закордонних справ РФ і Німеччини обговорили просування процесу реалізації "Комплексу заходів" щодо врегулювання ситуації на південному сході України, а також сирійську проблематику.
00:52
Геращенко: найближчим часом нападу РФ на Україну не буде
Найближчим часом ніякого нападу РФ на Україну не передбачається.