Що відбулось у Херсоні і чого чекають друзі Каті Гандзюк

Вівторок, 21 січня 2020, 07:00

Зранку 20-го січня херсонці з подивом виявили, що декілька перехресть у центрі обласного центру перегороджені військовими БТРами. Так само виглядали виїзди з Херсона та сусідніх Олешок.

Військові перевіряли автомобілі, зупиняли всі авто на іноземній реєстрації та з транзитними номерами. Причому, за словами очевидців, зупиняти автівки на в'їзді у місто почали як мінімум з 6:45.

Фото військових на бронетранспортерах вмить заполонили соцмережі, а поліція мовчала. Ніхто не міг пояснити, що відбувається.

Близько дев'ятої з'явилися перші повідомлення про те, що це нібито навчання. Пізніше пресслужба Офісу генерального прокурора повідомила: у місті проводять спеціальну операцію по затримці членів організованого злочинного угрупування.

Отже, згідно з офіційними повідомленнями, було проведено 38 обшуків по всій області, в ході яких 9 осіб отримали повідомлення про підозри. Хто ці люди, окрім одного – Ігоря Павловського, офіційно не повідомляли.

Ігор Павловський, судячи з повідомлень ОГП, підозрюється у створенні та керівництві злочинним угрупуванням.

Раніше він був підозрюваним в організації вбивства Каті Гандзюк, а потім Генпрокуратура перекваліфікувала його дії і він став людиною, що покривала вбивць і замовників.

Ігор Павловський підписав угоду зі слідством, вийшов із СІЗО і почав ігнорувати суди. Незважаючи на явне невиконання угоди, Генпрокуратура його в суд так і не доставила, хоча він відвідував футбольні матчі та вів цілком активне життя.

Тепер же прокурори та слідчі вважають, що він не тільки причетний до вбивства Каті, а ще й керував групою осіб, які палили і пиляли ліс, залякували посадовців, а також били та вбивали активістів.

Окрім цього, увечері, пресслужба СБУ підтвердила вже опубліковані у ЗМІ повідомлення про обшуки у голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні нападу на Катерину Гандзюк та у колишнього голови ОДА Андрія Гордєєва та його ексзаступника Євгена Рищука. Останні факти проведення чергових обшуків у себе підтвердили, Мангер через адвокатів заперечив.

Читайте також:

У Херсоні з БТРами тривають обшуки у справі Гандзюк

У Мангера, Рищука і Гордєєва провели обшуки у справі Гандзюк

Затримали Павловського, обвинуваченого у справі Гандзюк

Рябошапка розповів, що дали 35 обшуків на Херсонщині

На цьому, в принципі, відомі і більш менш офіційні дані вичерпалися.

І залишається тільки сподіватися, що доказової бази, зібраної по ОЗУ Павловського і Ко вистачить для суду.

Поки що ми не розуміємо, зрада це чи перемога. І насправді ми реально втомились від гучних слів та подекуди і "спецоперацій", які не приводять до реальних покарань за скоєний злочин.

Реклама:
Що ж очікуємо ми, друзі, знайомі Каті і незнайомі люди, які об'єдналися заради однієї мети – покарати замовників вбивства?

Наразі у Павловського у справі про вбивство Каті Гандзюк досить смішна стаття "за приховування злочину". Очікуємо, що його таки доставлять на суд в Одесу 22 січня, і угода, яку планувало укласти ГПУ, буде скасована, як це і обіцяв Руслан Рябошапка.

Також ми будемо вважати, що справа Каті Гандзюк нарешті зрушила з місця, коли підозру отримають Андрій Гордєєв та Євген Рищук.

Коли статті, інкриміновані Мангеру, повернуть, і справа буде доведена до суду.

Коли перекваліфікують обвинувачення Ігорю Павловському.

Коли Левіна нарешті знайдуть, повернуть в Україну і судитимуть.

Читайте також:

Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Журналісти показали реконструкцію подій нападу на Гандзюк

"Справа Гандзюк у прізвищах. Кого покарали за смерть активістки"

До всього вищеперерахованого говорити про те, що правоохоронці нарешті домоглись позитиву у справі Гандзюк, зарано.

Навіть незважаючи на ефектні бронетранспортери на вулицях Херсона, які хтось сприйняв як фарс, а хтось – як демонстрацію того, що в області є хоч якась влада, окрім кримінально-ментовських кланів, які роками вирішують, кому жити, а кого можна жорстоко карати, за їхніми, власними "законами".

Сергій Нікітенко, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції