Что произошло в Херсоне и чего ждут друзья Кати Гандзюк

6112 просмотров
Вторник, 21 января 2020, 08:00
Сергей НикитенкоСергій Нікітенко
журналист, Херсон

Зранку 20-го січня херсонці з подивом виявили, що декілька перехресть у центрі обласного центру перегороджені військовими БТРами. Так само виглядали виїзди з Херсона та сусідніх Олешок.

Військові перевіряли автомобілі, зупиняли всі авто на іноземній реєстрації та з транзитними номерами. Причому, за словами очевидців, зупиняти автівки на в'їзді у місто почали як мінімум з 6:45.

Фото військових на бронетранспортерах вмить заполонили соцмережі, а поліція мовчала. Ніхто не міг пояснити, що відбувається.

Близько дев'ятої з'явилися перші повідомлення про те, що це нібито навчання. Пізніше пресслужба Офісу генерального прокурора повідомила: у місті проводять спеціальну операцію по затримці членів організованого злочинного угрупування.

Отже, згідно з офіційними повідомленнями, було проведено 38 обшуків по всій області, в ході яких 9 осіб отримали повідомлення про підозри. Хто ці люди, окрім одного – Ігоря Павловського, офіційно не повідомляли.

Ігор Павловський, судячи з повідомлень ОГП, підозрюється у створенні та керівництві злочинним угрупуванням.

Раніше він був підозрюваним в організації вбивства Каті Гандзюк, а потім Генпрокуратура перекваліфікувала його дії і він став людиною, що покривала вбивць і замовників.

Ігор Павловський підписав угоду зі слідством, вийшов із СІЗО і почав ігнорувати суди. Незважаючи на явне невиконання угоди, Генпрокуратура його в суд так і не доставила, хоча він відвідував футбольні матчі та вів цілком активне життя.

Тепер же прокурори та слідчі вважають, що він не тільки причетний до вбивства Каті, а ще й керував групою осіб, які палили і пиляли ліс, залякували посадовців, а також били та вбивали активістів.

Окрім цього, увечері, пресслужба СБУ підтвердила вже опубліковані у ЗМІ повідомлення про обшуки у голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні нападу на Катерину Гандзюк та у колишнього голови ОДА Андрія Гордєєва та його ексзаступника Євгена Рищука. Останні факти проведення чергових обшуків у себе підтвердили, Мангер через адвокатів заперечив.

Читайте також:

У Херсоні з БТРами тривають обшуки у справі Гандзюк

У Мангера, Рищука і Гордєєва провели обшуки у справі Гандзюк

Затримали Павловського, обвинуваченого у справі Гандзюк

Рябошапка розповів, що дали 35 обшуків на Херсонщині

На цьому, в принципі, відомі і більш менш офіційні дані вичерпалися.

І залишається тільки сподіватися, що доказової бази, зібраної по ОЗУ Павловського і Ко вистачить для суду.

Поки що ми не розуміємо, зрада це чи перемога. І насправді ми реально втомились від гучних слів та подекуди і "спецоперацій", які не приводять до реальних покарань за скоєний злочин.

Продовження під рекламою:
Що ж очікуємо ми, друзі, знайомі Каті і незнайомі люди, які об'єдналися заради однієї мети – покарати замовників вбивства?

Наразі у Павловського у справі про вбивство Каті Гандзюк досить смішна стаття "за приховування злочину". Очікуємо, що його таки доставлять на суд в Одесу 22 січня, і угода, яку планувало укласти ГПУ, буде скасована, як це і обіцяв Руслан Рябошапка.

Також ми будемо вважати, що справа Каті Гандзюк нарешті зрушила з місця, коли підозру отримають Андрій Гордєєв та Євген Рищук.

Коли статті, інкриміновані Мангеру, повернуть, і справа буде доведена до суду.

Коли перекваліфікують обвинувачення Ігорю Павловському.

Коли Левіна нарешті знайдуть, повернуть в Україну і судитимуть.

Читайте також:

Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Журналісти показали реконструкцію подій нападу на Гандзюк

"Справа Гандзюк у прізвищах. Кого покарали за смерть активістки"

До всього вищеперерахованого говорити про те, що правоохоронці нарешті домоглись позитиву у справі Гандзюк, зарано.

Навіть незважаючи на ефектні бронетранспортери на вулицях Херсона, які хтось сприйняв як фарс, а хтось – як демонстрацію того, що в області є хоч якась влада, окрім кримінально-ментовських кланів, які роками вирішують, кому жити, а кого можна жорстоко карати, за їхніми, власними "законами".

Сергій Нікітенко, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)