Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається на совість силовиків

П'ятниця, 22 грудня 2000, 14:26
Силовики мають самостійно ухвалити рішення про свою відставку. Приблизно так можна трактувати слова прем'єра Ющенка, який традиційно висловився дуже неоднозначно. Ющенко це не сказав, але, швидше за все, саме це мав на увазі.

Судіть самі. Прем'єр назвав рішення про подальше перебування на посадах "морально-етичним" і не дав однозначної відповіді на питання про те, чи мають на увазі ці його натяки саме відставку керівників. "Це право кожного, і кожний сам з собою повинен поговорити", - цитує Ющенка Інтерфакс-Україна.

Всі "історії", пов'язані із справою Гонгадзе, в тому числі і огляд особистих речей депутатів на митниці, свідчить про те, що ряд державних органів "або неякісно, або не в повній мірі виконали свої функції і цим дискредитували владу".

"Я переконаний, що ці люди і ці системи мають поступити в цьому випадку шляхом прийняття власних морально-етичних рішень, як їм диктує обов'язок перед президентом і перед українським народом. Це та морально-етична поведінка, за яку відповідає кожний з них", - говорить прем'єр.

До такої заяви прем'єра підштовхнула неоднозначність ситуації - ніхто зараз не може точно сказати, чи може Ющенко впливати на долю силовиків. З одного боку, начебто так, а з іншого боку, всі знають, що президент ухвалював рішення щодо Тарасюка, абсолютно не потребуючи офіційного представлення Ющенка. Більш того, поки що ніхто так і не дав відповіді на питання, чи дійсно силовики прямо підлеглі президенту, що означає, що їх звільнення є винятковою його прерогативою.

Читайте коментар В'ячеслава Піховшека на цю тему

То ж чи має прем'єр право на подання про "зняття силовиків"?

Ющенко також переживає у зв'язку із спробами окремих державних структур знайти зв'язок між урядом і скандалом, що супроводжує розслідування зникнення Гонгадзе. Хто саме займається такими інсинуаціями, Ющенко не сказав.

"Нам дуже неприємно, що навколо цієї теми час від часу формується окрема культура фальсифікації причетності уряду в якийсь мірі до цих скандалів. Ми жалкуємо, що це робиться відомими політиками і державними інститутами, які, на мій погляд, зараз повинні відмежуватися від емоційних оцінок, і забезпечити правове розв'язання цього питання", - заявив Ющенко.

"Я переконаний, що в нас є шанс поступати в цій ситуації виключно в правовому режимі і продемонструвати, що Україна є демократичною країною. Нехай монополістом в цьому питанні буде закон. Це та позиція, на якій зараз стоїть уряд", - додав прем'єр.

Про думку президента щодо силовиків читайте
Президент тільки спочатку розгубився

А також коментар В'ячеслава Піховшека з цього приводу

То ж чи має прем'єр право на подання про "зняття силовиків"?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування