Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Плюща-Тігіпка розширює ряди

Субота, 7 липня 2001, 17:53
Навіть ташкентська погода не заважає українським політикам активно зводити передвиборчі фундаменти. У суботу підсилився блок "Трудової України", Аграрної партії, "Регіонів України" і НДП. На користь "коаліції чотирьох" зробив вибір проект харківського губернатора Кушнарьова "Нова Україна". Раніше його вважали потенційним учасником "блоку Ющенка".

"У мене не було особистих переговорів з Ющенком. Він до мене з пропозиціями не звертався. Я до нього також. Говорити про те, буде об'єднання чи ні, у мене немає жодних підстав". Так Кушнарьов відповів на питання про те, чи буде його майбутнє пов'язано з Ющенком. Він, за його ж зізнанням, взагалі не знає, звідки пішли розмови про приєднання до Ющенка. "Можливо, мене плутають з "Новою силою", яку очолює депутат Кушніров. Я про це [входження до коаліції екс-прем'єра] взагалі ніде не вів розмов. Це або перекручення – свідоме чи несвідоме, або помилка".

На думку Кушнарьова, сьогодні "вкрай важко і практично неможливо" створити право-центристську коаліцію. Тому тепер Ющенко повинен вирішити, яку частину цього прикметника вибрати для себе. "Я давно слідкую за подіями навколо Віктора. Він сам для себе має визначитися".

"Ми сьогодні визначили свою позицію на користь центристських партій. Ми ближче до центру". У суботу "Нова Україна" провела сьомий з'їзд, де вирішила своє політичне майбутнє на користь Тігіпка, Пінчука, Деркача, Азарова, Пустовойтенка etc. Щоправда, учасником цієї коаліції об'єднання Кушнарьова бути не може – бо створювати передвиборчі блоки за законом можуть тільки політичні партії – але своїх представників до блоку він хотів би делегувати. "Будуть обов'язково залучені найкращі представники "Нової України", - пообіцяв Кушнарьов журналістам і сказав, що особисто у депутати не збирається. (Сама "Нова Україна" – це об'єднання чотирьох партій та 34 громадські організації. Партії – це НДП, яка вже входить до "коаліції чотирьох", а також Ліберальна партія Щербаня, Християнсько-демократична Журавського і непомітна Ліберально-демократична. Серед організацій поряд зі спілкою малих, середніх та приватизованих підприємств, головою якої значиться Єхануров, зустрічаються кумедні назви на кшталт: "Конгрес азербайджанців України" і "Всеукраїнська федерація шейпінгу". Якщо порахувати всіх членів об'єднань, що входять до "Нової України", то, за словами лідера, вийде понад мільйон осіб.)

Кушнарьов вважає "цілком можливим", що на виборах "коаліція чотирьох" плюс "нові українці" будуть суперниками правих партій. Водночас він вважає, що "для України корисно згуртувати правий спектр". "Ми на цю нішу не претендуємо".

Ну а вже після виборів "центристські і право-центристські сили приречені на відновлення парламентської більшості".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
21:01
"Укренерго" про наслідки атаки: імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит
20:57
Захарова погрожує Лондону "жорсткою" реакцією у відповідь на видворення військового аташе
Усі новини...
Реклама: