Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бензин в Україні перестане дешевшати

Середа, 7 листопада 2001, 14:24
Країни ОПЕК отримали значні втрати від світового падіння цін на нафту та нафтопродукти.Україна ж тільки виграла від падіння цін на нафту. Останнім часом світові виробники нафти знижують ціни. Нафтові індекси на Лондонській і Токійській біржах постійно знижуються. Щоб боротися з цим явищем виробники нафти були вимушені знизити квоту видобутку чорного золота. Таким чином, найближчим часом нафта і бензин почнуть дорожчати. Виходить, що в Україні найближчим часом піднімуться ціни на бензин.

Голова організації країн-експортерів нафти /ОПЕК/ Алі Родрігес-Араке вважає, що найближчим часом скоротяться квоти на видобуток та експортні постачання нафти на 1-1,5 млн барелів на добу.

Як передає кореспондент РІА "Новини", Алі Родрігес-Араке бере участь в роботі 7-го засідання Ради країн АСЕАН з питань нафти (АСКОПЕ), що проходить в Малайзії.

Зі слів керівника ОПЕК, рішення про скорочення експортних обсягів сирої нафти буде важким для керівництва світового нафтового картелю, виходячи із складної політичної і економічної ситуації. Однак, він наголосив, що це буде єдино правильним рішенням, щоб припинити падіння цін на нафтові енергоносії, яке може справити надто негативний вплив на економіку держав-експортерів нафти.

Зі слів Родрігеса, ОПЕК постійно обговорює становище, що склалося на світових ринках сировини з країнами-великими нафтовиробниками, що не входять до світового картелю.Ці країни, відзначив він, які є спостерігачами на конференціях ОПЕК, зокрема, Росія, Мексіка, Казахстан, Оман і інші, висловлюють розуміння і солідарність із запланованими акціями ОПЕК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування