Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОТЕБЕНЬКО ЙДЕ ЗА СПИСКАМИ КОМУНІСТІВ 20 НОМЕРОМ

Субота, 5 січня 2002, 13:38
Член ЦК Компартії України, депутат Георгій Крючков стверджує, що генеральний прокурор країни Михайло Потебенько дав згоду на входження до виборчого списку КПУ.

Про це депутат повідомив в суботу в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. Він зазначив, що про згоду генпрокурора повідомив на пленумі ЦК партії у п'ятницю лідер КПУ Петро Симоненко.

Відповідаючи на питання агентства, депутат підкреслив, що пленум ЦК КПУ рекомендує позачерговому з'їзду ввести Потебенька до виборчого списку партії, "враховуючи його політичну позицію". "Він (Потебенько) завжди стояв на варті закону у найважчі часи", - заявив Крючков.

З його слів, незважаючи на те, що деякі дії генпрокурора "заслуговують критики", він завжди "займав чітку позицію". Зі слів депутата, пленум ЦК КПУ рекомендує з'їзду затвердити Потебенько 20-м номером у виборчому списку.

Крючков також висловив думку, що Потебенько, "як законослухняний людина", повинен піти у відпустку на час виборчої кампанії. Разом з тим, він не виключив і іншого розвитку подій, аж до відставки генпрокурора.

Раніше голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець заявляв, що невідхід у відпустку на час передвиборної агітації посадових осіб, які займають високі керівні пости і які балотуються у парламент, не є порушенням виборчого закону.

На прес-конференції у суботу у перерві роботи позачергового з'їзду Компартії лідер КПУ Петро Симоненко повідомив, що 4 січня пленум ЦК КПУ обговорив можливість включення Потебенька до виборчого списку партії.

Він повідомив, що з 130 членів центрального комітету проти кандидатури генпрокурора висловилися 13, утрималися 12. Інші голосували за. Лідер КПУ зазначив, що аргументами на користь включення Потебенька в список стали його "професіоналізм, мужність і чесність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...