Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Візи до США знову подорожчають

Середа, 9 жовтня 2002, 17:16
Державний департамент США з 1 листопада 2002 року збільшує оплату за розгляд звернення по неіміграційну візу до 100 доларів. Зараз вона складає 65 доларів і стягується за кожне звернення по неіміграційну візу. Зміна приведе розмір оплати у відповідність із справжніми витратами на неіміграційні візові послуги, повідомляє посольство США..

Законодавство та нормативи США вимагають від Державного департаменту покривати вартість більшості консульських послуг за рахунок оплати за візи. Розміри оплати періодично корегується для дотримання цієї вимоги. Зараз перед Державним департаментом гостро постала проблема дефіциту надходжень, оскільки 65-доларова оплата просто не покриває повної вартості послуг. Додаткові процедури перевірки з міркувань безпеки, що були запроваджені після подій 11 вересня, обмеження ролі допоміжного персоналу та подальше розширення керівного нагляду ще збільшили вартість обробки звернень по неіміграційні візи.

Проконсультувавшись з Управлінням менеджменту й бюджету Білого Дому, Держдепартамент визначив, що дефіцит слід ліквідовувати за рахунок підвищення оплати за послуги, а не шляхом залучення американських податкових коштів. Враховуючи зменшення кількості візових звернень та потреби бюджету на реалізацію Програми безпеки кордонів, Держдепартамент ухвалив, що для відшкодування витрат розмір оплати має становити 100 доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування