Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мирослава Гонгадзе вимагає від Джиги відповіді за слова дворічної давнини

Вівторок, 5 листопада 2002, 13:53
Печерський місцевий суд міста Києва у вівторок розгляне позовну заяву Мирослави Гонгадзе до екс-заступника міністра внутрішніх справ Миколи Джиги про захист від втручання в особисте життя та захист честі й гідності.

Позов стосується періоду осені 2000 року, початку розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Тоді Микола Джига, будучи заступником міністра внутрішніх справ і маючи безпосереднє відношення до слідства, виступаючи перед журналістами стверджував, що у Георгія Гонгадзе "дуже багато боргів".

Дружина Георгія Гонгадзе Мирослава вважає, що ця інформація є неправдивою і направлена на дискредитацію її чоловіка та її сім’ї і принижує її честь і гідність.

Як позивач, Мирослава Гонгадзе вважає, що у діях Миколи Джиги є два склади злочину: поширення інформації стосовно особистого життя Георгія Гонгадзе та його сім’ї за умов, що ця інформація одержана ним внаслідок виконання службових обов’язків керівника оперативної групи по розшуку журналіста. І другий склад злочину - поширення неправдиви відомостей, які паплюжать честь і гідність Георгія Гонгадзе та його сім’ї.

Мирослава Гонгадзе просить суд визнати дії Миколи Джиги неправомірними, зобов’язати його спростувати неправдиво викладену інформацію та відшкодувати моральну шкоду завдану її сім”ї.

"Цей позов був поданий ще влітку. І тепер ми дочекались його слухання. Велика кількість людей в Україні страждають сьогодні від свавілля чиновників, чи то продавці на базарах, чи журналісти, чи бізнесмени типу Григоришина, який, як повідомляють ЗМІ став безпосередньою жертвою Миколи Джиги. Я намагаюсь захищати свою честь і дати людям зрозуміти, що чиновники існують для того, щоб допомагати своїм громадянам, а якщо вони порушують закон, то повинні за це відповідати", - каже Мирослава Гонгадзе.

Інститут Масової Інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...