Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшовики готують нову "оксамитну революцію"?

Вівторок, 8 липня 2003, 14:52
Лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук вважає, що президент Кучма своєю заявою про можливості відкликання його законопроекту про зміни до Конституції робить крок для розблокування роботи Верховної Ради і ухвалення необхідного для України рішення.

"Інтереси держави мають бути вище за все", - підкреслив Кравчук в інтерв'ю журналістам у вівторок, додавши, що підтримує такий крок президента.

Відповідаючи на питання, чи вважає він справедливою оцінку президентом діяльності парламентської більшості, Кравчук відзначив, що підтримує позицію глави держави.

Він також розкритикував практику блокування парламентської трибуни.
Відповідаючи на питання журналістів про те, яким він бачить подальший розвиток ситуації і її вирішення, Кравчук висловив думку, що представники парламентської більшості мають зібратися разом зі спікером і затвердити "принципове рішення", відповідно до якого діяти далі.

"Якщо не дадуть голосувати в залі - є різні способи, як приймати рішення", - додав він, нагадавши про те, що депутати "пробували голосувати бюлетенями і були в Українському Домі". "Якщо опозиція заблокує роботу Верховної Ради, все одно необхідно голосувати", заявив він.

За словами депутата, зокрема, вимагають ухвалення аграрні законопроекти, спрямовані на вирішення проблем на продовольчому ринку України.

Відповідаючи на питання про те, чи вважає він справедливою оцінку президентом дій опозиційних фракцій, зокрема, фракції "Наша Україна", Кравчук відзначив, що не розуміє кроки "Нашої України", яка підписала меморандум про політичну реформу.

"Якщо "Наша Україна" не підтримує варіант законопроекту, чому вона не підтримує варіант парламентський, тих фракцій, з якими вона підписала декларацію", запитує Кравчук. Раніше "Наша Україна" заявила, що виступає проти внесення змін до Конституції на даному етапі.

"Я нічого не розумію, коли люди вагаються не разом з лінією, як колись говорили більшовики, а вагаються так, що навіть не видно цих хитань", - додав Кравчук, підкресливши, що повинна бути одна позиція - "раз і назавжди".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: