Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІСТИ ГОТОВІ ВІДДАТИ МАРТИНЮКУ МІСЦЕ ВАСИЛЬЄВА

Вівторок, 4 листопада 2003, 10:59
Один із лідерів Компартії Адам Мартинюк може посісти місце першого віце-спікера Верховної Ради у разі затвердження Васильєва генпрокурором України.

Відповідаючи на питання журналістів про шанси Мартинюка, політкоординатор більшості Степан Гавриш сказав: "Він може, це дуже досвідчена людина".

За словами Гавриша, "не виключено, що посада першого віце-спікера може бути передана тій партнерській політичній групі, яка підтримає політреформу".

При цьому Гавриш зазначив, що на цю посаду "не претендуватиме фракція "Регіони України". Як відомо, Васильєв був призначений першим віце-спікером за квотою даної сили.

Позафракційний народний депутат Олександр Волков також зазначив, що цю посаду у випадку затвердження Васильєва слід віддати представнику фракції комуністів Адамові Мартинюку.

"Коли робота парламенту блокується і бряцають зброєю перед виборами, у більшості немає можливості це зламати, то треба перетягнути фракцію, яка підтримує політреформу", - зазначив Волков.

"Я абсолютно упевнений, що Васильєв пройде", - також сказав Волков.

На питання, чи може фракція СДПУ(О) відкликати з посади віце-спікера Олександра Зінченка і поставити на його місце Нестора Шуфрича, Волков сказав, що таке можна зробити, зібравши 150 підписів для розгляду цього питання, і після того ротація має розглядатися у сесійній залі.

Водночас Волков сказав, що таким чином СДПУ(О) може "заблокувати роботу парламенту і допомогти соціалістам у блокуванні роботи Верховної Ради".

"Це найгірший варіант, який може бути", - підкреслив депутат. "Якщо у президію поставити замість Зінченка кого-небудь із СДПУ(О), я думаю, робота буде заблокована", - сказав він.

Коментуючи інформацію про можливу зміну деяких міністрів у складі нинішнього Кабінету міністрів, депутат підкреслив, що, на його думку, прем'єр-міністру Віктору Януковичу "необхідно поставити чітку умову" перед парламентською більшістю, що його підтримала, і зажадати замінити деяких міністрів на професіоналів.

На його думку, прем'єр повинен сказати: "Ви дали нам непрофесіоналів, дали гарних хлопців, гарних хлопців заберіть, пропонуйте професіоналів".

На думку співрозмовника агентства, Янукович "зараз у дуже поганій ситуації, він немов у пастці", тому що ті люди, на яких він сподівався, свою роботу не виконують. "Це треба розблокувати негайно", - підкреслив Волков.

"Українська правда", Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування