Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СІВКОВИЧ ЗАЧИТАЄ НЕПРАВДУ ПРО ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

Четвер, 7 жовтня 2004, 13:14
Ряд членів слідчої комісії з отруєння Ющенка називають тенденційною підготовлену інформацію про роботу комісії, яку парламент заслухає в четвер.

Після засідання комісії в четвер заступник голови слідчої комісії Сергій Шевчук (фракція НДП) підкреслив, що в цей день комісія ухвалила "не зовсім правильне рішення про попередній звіт голови комісії".

"Це рішення суперечить думці фахівців, які працюють у комісії", - заявив Шевчук.

Депутат додав, що попередня інформація, яка буде озвучена головою комісії Володимиром Сівковичем, є "тенденційним матеріалом, який не відповідає дійсності".

У свою чергу, член комісії Микола Поліщук (фракція "Наша Україна") заявив журналістам, що в даний момент тимчасова слідча комісія не має у своєму розпорядженні достатньо матеріалів для того, щоб виносити будь-яке рішення.

Депутат відзначив, що вранці у четвер факсом з Австрії в Україну були передані медичні матеріали, які стосуються хвороби Ющенка.

Поліщук підкреслив, що переглянув передану з Австрії історію хвороби, відзначивши, що документація була німецькою мовою, і він вивчав ці документи разом зі знаючими мову фахівцями.

Відповідно до історії хвороби, відзначив депутат, спочатку на організм Ющенка впливали хімічні речовини, а потім на цьому тлі виникли інші захворювання.

За його словами, про це свідчить різке зниження детоксикаційної функції печінки і множинні виразкові ушкодження шлунково-кишкового тракту.

Депутат підкреслив, що це призвело до ослаблення організму, що стало причиною низки захворювань, вказаних в історії хвороби.

"Я вважаю, що рішення (слідчої комісії) ухвалене неправильно, оскільки остаточно не вивчені матеріали комісії", - сказав Поліщук.

"Думаю, що звіт сьогодні буде озвучений у парламенті, незважаючи на те, що низка народних депутатів не згодні з цим. Зокрема, цей звіт не підтримав ряд лікарів ( які входять до складу комісії)".

"Цей звіт тенденційний, упереджений і він буде дискредитувати Ющенка як людину і як політика", - заявив депутат.

Відповідаючи на питання, чи знає він, чим саме був отруєний Ющенко, Поліщук підкреслив, що "сьогодні спецслужби мають такі речовини, що якщо відразу не подумати про це, то потім їх ніхто не знайде".

За його словами, відповідно до матеріалів, переданих з австрійської клініки, організм Ющенка був підданий поліорганним і полісистемним ураженням, зумовленим різними факторами, у тому числі і вірусною інфекцією.

Поліщук відзначив, що початок хвороби кандидата в президенти було обумовлено різким зниженням імунітету, на тлі якого було зафіксоване враження печінки і шлунка.

Він підкреслив, що це було обумовлено хімічними факторами нехарчового походження, додавши, що за 35 років своєї медичної практики він не бачив такого поліорганного і полісистемного ураження організму.

"Я не фахівець з отруєнь, але я точно можу сказати, що такі зміни можуть викликати хімічні речовини", - підкреслив Поліщук, додавши в той же час, що не може сказати, які саме це були речовини.

За словами Поліщука, висновки австрійських лікарів, з якими він ознайомився, говорять, що вони не можуть виключити дії хімічних речовин на організм Ющенка як екзотоксинів, так і ендотоксинів.

Депутат підкреслив, що буде наполягати на тому, щоб висловити свою окрему думку після заслуховування інформації слідчої комісії.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Усе про отруєння Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...