Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма і Янукович затягують переговорний процес

Четвер, 2 грудня 2004, 20:19
Погоджувальна рада керівників фракцій і груп парламенту не змогла підписати в четвер угоду про шляхи виходу з кризи, що склалася в Україні після другого туру президентських виборів.

Про це журналістам повідомив лідер фракції СПУ Олександр Мороз.

Він пояснив, що змістом угоди мали стати домовленість про внесення змін до Закону України "Про вибори президента України", а також ухвалення конституційної реформи, але, оскільки, ні експертна група, що готує зміни до закону, ні конституційна комісія не ухвалили рішень, то не було сенсу підписувати угоду.

Мороз зазначив, що в п’ятницю о 12.00 тимчасова спеціальна комісія щодо внесення змін до Конституції розгляне той варіант конституційних змін, який зможе набрати 300 голосів.

Якщо такого варіанту не виявиться, комісія просто розглядатиме законопроект про особливості переголосування другого туру виборів, повідомив лідер СПУ.

У своєму коментарі для журналістів член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко зауважив, що як і передбачалось, не єдиним місцем, де б мали реалізовуватись домовленості, була експертна комісія парламенту.

Водночас, за його словами, сьогоднішнє засідання засвідчило, що влада не хоче вирішувати ані політичну, ані економічну кризи, а просто затягує час. При цьому Порошенко зауважив, що вже створені прецеденти, коли в окремих регіонах не виплачуються пенсії і зарплати, уряд використовує ситуацію в країні, розхитуючи її ще більше.

Порошенко розповів, що двогодинне засідання експертної групи продемонструвало небажання команди Віктора Януковича реалізовувати домовленості, "завершилась демаршем, коли представники Януковича покинули засідання", - зауважив Порошенко, додавши, що решта складу групи залишилась і шляхом рейтингового голосування визначила напрямки, за якими вона працюватиме в п’ятницю.

З 9.00 ранку група продовжить роботу над законопроектом про особливості переголосування другого туру, також на засіданні представник ЦВК має представити графік того, скільки необхідно часу для підготовки такого переголосування.

Порошенко підкреслив, що влада продемонструвала те, що жодних кроків по вирішенню кризи вона робити не збирається. Більше того, йому стало відомо, що Кучма доручив лідерам фракцій, "на які він ще може розраховувати", зібрати картки для голосування у депутатів і винести їх з приміщення ВР, щоб депутати не мали можливості брати участь у голосуванні.

Порошенко підкреслив, що у разі, якщо це буде дійсно реалізовано, і домовленості будуть зірвані, всі питання доведеться знову вирішувати через вулицю. Він також сказав, що "Наша Україна" робитиме в п’ятницю все можливе, аби засідання ВР відбулось і на ньому були ухвалені необхідні рішення.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...