Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко попереджає, що Медведчук і Янукович готують реванш

Середа, 5 січня 2005, 12:30
Юлія Тимошенко вважає, що нинішня влада спробує взяти реванш на парламентських виборах у березні 2006, тому місія ОБСЄ в Україні має залишатися сильною.

"Я переконана, що стара владна команда намагатиметься на парламентських виборах взяти повний реванш, повернути собі втрачені позиції. Я думаю, що вони будуть поводитися не менш грубо, ніж на цих виборах", - заявила Тимошенко.

Тимошенко переконана, що після завершення цих виборів і прийняття присяги новим президентом "у жодному разі не можна зменшувати присутність ОБСЄ в Україні".

"Роль ОБСЄ на цих виборах в Україні є надзвичайно важливою", - сказала вона в середу журналістам після зустрічі з головою ОБСЄ Дмитром Рупелем.

За її словами, "ОБСЄ продемонструвала, що вона спроможна навіть найскладніші вибори, які були в Україні, проконтролювати".

Як сказала Тимошенко, великою заслугою спостерігачів від ОБСЄ є перемога в Україні демократії й те, що хоча б у третьому турі президентські вибори пройшли чесно й досить демократично.

За її словами, представництво ОБСЄ в Україні має залишитися сильним і готуватися до того, щоб "закріпити перемогу демократії" на парламентських виборах.

Лідер БЮТ також висловила впевненість у тому, що команда кандидата в президенти Віктора Януковича подасть позов до Верховного суду, котрий, імовірно, "залишить рішення ЦВК в силі", після чого "у нас буде легітимно обраний президент".

Місія спостерігачів ОБСЄ в ході повторного голосування на виборах президента України була однією з найбільших - понад півтори тисячі осіб.

***

Тим часом, голова ОБСЄ Дмитро Рупель заявив у Києві, що "стабільність в Україні важлива для стабільності у всій Європі й на всій території, яку покриває ОБСЄ".

Він повідомив, що приїхав в Україну, щоб висловити своє захоплення й поздоровити з тими демократичними процесами, які відбуваються в країні.

Рупель відзначив, що демократичні процеси в Україні проходять успішно, і висловив надію, що вони проходитимуть так і надалі.

"Я дуже багато відкрив для себе в Україні. Я сподіваюся почути ще більше нового під час зустрічі з новообраним президентом Віктором Ющенком. Мені приємно, що моя кар'єра як голови ОБСЄ починається в Україні", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: