Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Александрова було вбито через "почуття дружби" та 4 тисячі доларів?

Понеділок, 6 червня 2005, 16:18
Один з обвинувачених у вбивстві журналіста Ігоря Александрова Александр Онишко стверджує, що не мав наміру його вбивати.

Про це повідомляє Інститут масової інформації в понеділок.

Під час з’ясування мотивів скоєння злочину Онишко заявив, що до нього звернувся його приятель Турсунов і сказав, що його знайомий Дмитро Рибак попросив побити Александрова за те, що журналіст у своїй передачі критично висловлювався на адресу кримінальних авторитетів регіону.

Також Онишко заявив, що гроші за "лякання" журналіста їм не обіцяли. Однак напередодні Онишко і Турсунов звертались до Дмитра Рибака з проханням позичити гроші для того, щоб почати свій бізнес. Онишко назвав суму 4 тисячі доларів.

У своїх свідченнях Онишко наполягав, що вбивство журналіста не готувалось злочинною групою осіб, а все, що стосується стеження за журналістом, розроблення маршруту перед замахом, знарядь вбивства тощо - вони розробляли втрьох – Онишко, Турсунов і Корицький.

Таким чином, Онишко і Турсунов погодились брати участь в побитті Ігоря Александрова "з почуття дружби до Рибака та з розрахунку отримати ці гроші в борг".

Також Олександр Онишко розповів, що коли вони тікали з місця злочину, "почувши якісь звуки", він обернувся і побачив, що Александров "намагається встати, але жодної крові на ньому не було".

При цьому обвинувачений заявив, що "якби він знав, що такі удари закінчаться смертю, він ніколи би не погодився на це". Він також стверджував, що "не хотів вбивати журналіста і що у нього не було проти нього ніяких злих намірів".

Далі Олександр Онишко розповів, що після скоєння злочину, Дмитро Рибак відвіз їх відпочивати в Алушту, і там вони дізнались, що Ігор Александров помер. У зв’язку з чим, за твердженням Онишка, Рибак висловив своє незадоволення і сказав, що "він просив лише побити журналіста, а той помер".

"У всіх відповідях Олександра Онишка простежувалась чітка лінія захисту полегшити пред’явлену статтю обвинувачення і подати скоєний злочин як "ексцес виконавця" і такий, що не організовувався і не замислювався завчасно окремою злочинною групою", - зазначає ІМІ.

ІМІ також повідомляє, що сам Олександр Рибак і його брат Дмитро стверджують, що є непричетними до вбивства. Онишко і Турсунов, частково визнали позов, їх спільник Корицький - не визнав.

Потерпіла сторона заявила загальну суму заподіяної моральної та матеріальної шкоди: Людмила Александрова – 250 тисяч гривень, син і дочка – по 150 тисяч.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: