Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європі побачили в команді Ющенка "непристойні форми"

Четвер, 1 вересня 2005, 18:58

Аналітик Центру європейських досліджень Аманда Акчакоча заявляє, що в ЄС відомо про розчарування великої кількості населення України в діях влади.

"Нам відомо, що частина українського населення розчарована діями уряду нової української влади", - сказала вона в інтерв’ю "Радіо Свобода".

За словами Акчакоча, тут є два аспекти. "Перший – це те що після завершення "помаранчевої революції" минуло лише дев’ять місяців. А це досить короткий термін, щоб очікувати якихось кардинальних змін", - зазначила вона.

Акчакоча також повідомила, що згідно з даними Центру європейських досліджень, серед незадоволених політикою Ющенка переважають люди старої ґенерації.

"Вони не можуть відвикнути від старого режиму і перелаштуватись на новий лад. Сподіваємось, що це пан Ющенко розуміє і повинен переконати свій народ в тому щоб він попри усі нинішні труднощі набрався терпіння і, зокрема переконав свій народ в тому, що повернення України до попереднього режиму влади неможливе", - продовжила вона.

Інша проблема, яка гальмує розвиток України в напрямку євроатлантичних структур, за словами аналітика, – це відсутність монолітної команди.

"Але, такі речі трапляються і у Франції, Великобританії, інших країнах ЄС. І саме тут свою волю і владу повинен застосувати президент України пан Ющенко. Бо це вже справді прикро, коли прагнення до влади набирає таких, ну, не зовсім пристойних форм", - зазначила Акчакоча. "Тут повинен якраз Ющенко розставити крапки над "і”, - додала вона.

Аналітик також звернула увагу на високий рівень корупції, яка досі є "великою трагедією для України".

"Щоб її подолати потрібні не місяці, а роки", - сказала Акчакоча.

Для прикладу вона згадала Румунію, яка "вже крокує до вступу в ЄС, однак високий рівень корупції в цій країні робить великі перешкоди для вступу Румунії в Європейський союз".

"Інший приклад – Грузія! Минуло понад два роки по завершенні трояндової революції, однак позбавитись злоякісної пухлини корупції досить тяжко", - зазначила аналітик.

На звершення розмови Акчакоча зазначила, що Євросоюз хоче бачити Україну "демократичною, не корумпованою, економічно розвиненою державою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...