Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник не підпише декларацію Ющенка через психологічну кризу

Середа, 14 вересня 2005, 13:40

Фракція партії "Реформи і порядок" вважає недоцільним підписувати "Декларацію єднання і співробітництва заради майбутнього України".

"Після відставки уряду й інших посадових осіб у країні існує політична і морально-психологічна криза, виходом з такої ситуації повинні бути не декларації, а конкретні рішення й дії", - йдеться в заяві фракції.

Серед таких рішень і дій фракція ПРП бачить розмежування повноважень у системі влади, перевірку фактів корупції у вищих ешелонах влади і формування складу нового Кабінету міністрів.

"До здійснення цих кроків, - підкреслюється в заяві, - фракція партії "Реформи і порядок" вважає недоцільним підписання "Декларації єднання і співробітництва заради майбутнього України ".

У той же час член фракції СДПУ(о) Михайло Добкін повідомив, що фракція не має наміру підписувати ніяких документів про співробітництво "з корупційною владою".

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання, чому СДПУ(о) не підписала декларацію, Добкін сказав: "Ми не підписуємо ніяких документів, ніяких меморандумів з корупційною владою".

Він також підкреслив, що не має значення, яке прізвище назве президент Віктор Ющенко як кандидата на посаду прем'єра, оскільки, "у тих умовах, які створив президент, робота такого прем'єра не можлива".

Разом з тим, політолог Володимир Полохало в інтерв’ю "Німецькій хвилі" висловив думку, що підписання Декларації є спробою створити тимчасову парламентську більшість та тимчасовий коаліційний уряд, який не стане визначальним для розвитку політичних процесів.

На його думку, досягнуті домовленості президента з парламентськими фракціями є ситуативними і мають на меті збирання голосів депутатів для затвердження парламентом висунутого Віктором Ющенком на посаду прем’єра Юрія Єханурова.

"Створюється уряд на 90 відсотків схожий на уряд Віктора Януковича, де були представники тих самих фракцій, крім "Нашої України", - вважає політолог.

Визначальним, за його словами, буде уряд, сформований після парламентських виборів 2006 року. "Отже, ми говоримо про семимісячний уряд та семимісячні домовленості", - відзначив Полохало.

У вівторок декларацію підписали президент Віктор Ющенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, в. о. прем'єра Юрій Єхануров, а також керівники фракцій і груп парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...