Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Кучми і Кравчука Ющенко табу

Вівторок, 4 жовтня 2005, 13:17

Колишні президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма під час зустрічей обговорюють усе, крім політики чинного президента Віктора Ющенка.

Про це в інтерв'ю російській газеті "Новые известия" повідомив лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук.

"Говоримо про усе. Одне табу – політика Ющенка", - сказав депутат, пояснивши, що "це можна обговорювати тільки в його (Ющенка) присутності". За словами Кравчука, вони з Кучмою підтримують "нормальні" стосунки. "Зідзвонюємося іноді, зустрічаємося. От нещодавно на футболі бачилися", - розповів депутат.

Він порівняв нинішні стосунки між Ющенком і Кучмою зі стосунками, які складалися в самого Кравчука з Кучмою в перший рік президентства останнього.

"Зараз тінь нависла над Кучмою: то його обвинувачують у справі Гонгадзе, то ще в чомусь. У свій час у мене були відповідні проблеми в перший рік президентства Кучми. І прокурор запрошував, і... усе було", - розповів Кравчук. "Правда, потім зрозумів, що помилявся щодо мене", - додав він.

Депутат висловив думку, що в інавгураційній промові Ющенка "повинен був би сказати про інститут президентства в Україні в цілому". "Відзначити, що в країні накопичено уже чималий досвід організації влади, зокрема, президентської. Ну і при цих словах можна було просто повернути голову в нашу з Кучмою сторону, навіть не називаючи прізвищ", - сказав Кравчук.

Лідер фракції СДПУ(о) вважає, що зараз "не підходящий час для створення "клубу президентів". Свою позицію Кравчук аргументував тим, що "колишні глави держави і чинний президент знаходяться під тиском, і не тільки політичним, але й прокурорським".

"Крім того, подібні контакти, на мій погляд, повинен ініціювати все-таки чинний глава держави. Поки від нього відповідних сигналів не надходило", - зауважив екс-президент.

АМІ "Новини Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: