Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Азербайджану пригрозив Ющенку поганими відносинами через мафію

П'ятниця, 4 листопада 2005, 14:06

Президент Азербайджану Ільхам Алієв у телефонній розмові з президентом Віктором Ющенком висловив "подив і жаль" у зв'язку зі звільненням в Україні екс-спікера азербайджанського парламенту, лідера опозиції Расула Гулієва.

Про це в п'ятницю повідомляє РІА Новості з посиланням на прес-службу Алієва.

"Звільнення після затримання в Україні звинуваченого в крадіжці $117 мільйонів, оголошеного в міжнародний розшук, відомого як представника міжнародної мафії, у нашій країні - як злодія Расула Гулієва викликало в азербайджанської громадськості почуття подиву і жалю", - заявив Алієв.

"Подібні факти не служать справі зміцнення двосторонніх зв'язків між нашими країнами, їхнього співробітництва в рамках міжнародних організацій, у тому числі в рамках ГУАМ, авторитет якого на міжнародній арені зростає", - наводить слова Алієва "Інтерфакс-Україна".

"Глави держав прийшли до згоди про надання міністерствам закордонних справ наших країн доручення, пов'язаного з початком підготовки до проведення зустрічі президентів Азербайджану й України", - відзначається в повідомленні прес-служби глави азербайджанської держави.

У той же час прес-служба президента Ющенка повідомила, що президенти обговорили політичну ситуацію в Україні і підготовку до парламентських виборів в Азербайджані.

Алієв повідомив, що до Азербайджану прибуло багато міжнародних спостерігачів, які стежитимуть за їхнім ходом. Він наголосив, що влада зацікавлена в спокійному проведенні виборів з дотриманням усіх законодавчих норм, йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, Віктор Ющенко зазначив, що Україна приділяє велику увагу парламентським виборам в Азербайджані.

Гулієв був затриманий в аеропорту Сімферополя 17 жовтня на прохання азербайджанських правоохоронних органів, але районний суд міста 20 жовтня опротестував затримання і звільнив екс-спікера з-під варти.

Гулієв також обвинувачується в Азербайджані в організації спроби насильницького захоплення влади. З 1996 року він проживає в еміграції у США.

Гулієв зареєстрований кандидатом у депутати на майбутніх виборах до парламенту Азербайджану 6 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування