Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні покажуть фільм, як Путін начебто наказав підірвати будинок

П'ятниця, 9 грудня 2005, 17:54

В Україні відбулась презентація забороненого в Росії фільму "Недовіра" російського режисера Андрія Нєкрасова.

Як повідомив НТН Нєкрасов, в Росії цю стрічку у широкому прокаті не показали через цензуру. За офіційною відповіддю російської влади, фільм не цікавий телеглядачам.

У фільмі звучить думка про те, що за підривом житлового будинку Москви у вересні 1999 року стоять не чеченські терористи, а ФСБ.

Сумнів у кіномитця закрався тоді, коли працівники міліції заарештували підозрюваних. Ними виявились працівниками російських спецслужб, але їх згодом відпустили.

За словами автора фільму, дванадцять епізодів фільму розповідають про знущання над людьми, їх безсилля у протистоянні з державним апаратом, цькування громадян лише за те, що вони чеченці і могутність спецслужб та їх головного ідеолога – Володимира Путіна.

Офіційно так нікого і не покарали. Але Кремль, розповідає режисер, з цього таки скористався. На фоні другої чеченської війни рейтинг Путіна неймовірно зріс. Це дозволило йому стати президентом.

Тема майбутнього фільму, над яким працює Некрасов, – це отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенко, а також вбивство Георгія Гонгадзе

"Фонд гражданских свобод" Бориса Березовського, за словами його директора Олександра Гольдфарба, виділяє для цієї мети $ 100 тис.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування