Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко теж сколотить з блоку партію?

Понеділок, 9 липня 2007, 10:03

Між політичними силами, які входять у Блок Юлії Тимошенко існують домовленості про "трансформацію" блоку в єдину партію.

Про це заявив у неділю заступник голови політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Йосип Вінський газеті "Комерсант-Україна".

"Я думаю, що це станеться після дострокових парламентських виборів, до кінця поточного року. Злиття відбудеться на організаційній основі партії "Батьківщина", - заявив Вінський.

За його словами, назва нової партії поки невідома.

Зараз у БЮТ, окрім "Батьківщини", входить Українська соціал-демократична партія, а в квітні цього року про намір разом з БЮТ брати участь у парламентських виборах заявила партія "Реформи і порядок".

Лідер ПРП Віктор Пинзеник і його заступник Володимир Філенко повідомили, що вони не проти створення єдиної партії.

"Це неминучий процес. Зараз саме життя диктує необхідність консолідації політичних сил", - сказав Пинзеник.

Водночас, створення єдиної партії спричинить припинення існування ПРП і УСДП, але перспективу ліквідації своєї партії Пинзеник коментувати відмовився, заявивши, що "це питання (об'єднання) ще не було предметом обговорення".

Тим часом ідею об'єднання в одну партію лідер УСДП Євген Корнейчук підтримає тільки в тому випадку, якщо воно буде відбуватися "на основах соціал-демократії".

"Я знаю, що Юлія Тимошенко в принципі це підтримує, але все необхідно робити поступово", - сказав він, висловивши невдоволення заявами про швидке створення єдиної партії.

"Це питання ще не вирішене ні на рівні з'їзду, ні на рівні керівних органів УСДП. Йде міжпартійна дискусія, і однозначне рішення поки не прийнято. Тому я б утримався від різких заяв", - відзначив Корнейчук.

На думку голови правління Центру політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, тенденція до створення на базі декількох партій однієї політичної сили продиктовано бажанням "уникнути залежності від дрібних політичних утворень і перетворитися в стабільні формалізовані структури".

За його словами, в Україні поступово складається варіант системи, де будуть присутні "три великих гравці" і ще дві-три сили. "Вони будуть не настільки впливові, однак дозволять створювати різні політичні комбінації", - уточнив Фесенко.

Як відомо, 5 липня під керівництвом президента 10 партій підписали угоду про створення єдиного виборчого блоку "Наша Україна-Народна самооборона", що також передбачає створення в майбутньому єдиної партії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...