Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пішов до селян напряму – через газету "Сільські вісті"

П'ятниця, 7 вересня 2007, 12:35

Президент Віктор Ющенко підтверджує, що не підписуватиме закон про держбюджет на 2008 рік, якщо в ньому не будуть враховані потреби українських селян.

"Для мене село – це особлива тема. Я не з книжок і не з фільмів знаю, що таке сільське життя – адже мої батьки були вчителями у сільській школі у Хоружівці на Сумщині", - написав Ющенко у своїй статті в "Сільських вістях", що також оприлюднена на сайті президента.

"Мені боляче, що сьогодні в селах з кожним роком усе менше народжується дітей. Молодь не бачить перспектив і намагається за будь-яку ціну осісти у місті", - відзначив він.

Ющенко переконаний, що "у будь-якій області України на селі однакові проблеми": "Не вистачає ні шкіл, ні вчителів. Провалена програма "Шкільний автобус".

"Закриваються лікарні й фельдшерсько-акушерські пункти, а ті, що працюють, часто не мають не тільки "швидкої допомоги", а й елементарних ліків", - відзначив президент.

"Немає магазинів з найнеобхіднішими товарами. Далеко не всюди доїжджають автобуси з райцентрів. Доступ до Інтернету залишається недосяжною мрією", - додав він.

За словами Ющенка, "ми не бачили з боку парламенту й уряду справжньої, дієвої підтримки розвитку на селі кооперативного руху". "Ми не бачили жодної продуманої соціальної політики", - наголосив президент.

На його переконання, "для всієї української політики, для всіх відтінків і кольорів національних політичних сил настав час повернутися обличчям до села".

"Як президент, я докладу всіх зусиль для того, щоб це сталося якнайшвидше у ході перемін, з яких розпочнеться нова сторінка новітньої історії країни. Є великий шанс на те, що першим кроком до нової України стануть вибори, призначені на 30 вересня", - вважає президент.

Ющенко сподівається, що "серед перших законів, які ухвалить нова Верховна Рада, будуть ті, що закріплять соціальні ініціативи, з якими я вже виступив як президент".

"Ці ініціативи дуже прості. Вони розраховані на те, щоб у село повернулося життя, щоб люди могли відчути впевненість у завтрашньому дні. Ці та інші ініціативи ґрунтуються на детальних розрахунках, на можливостях держбюджету на цей рік і на прогнозах показників держбюджету на наступний рік", - пояснив він.

"Президент не підписуватиме закон про бюджет на наступний рік, допоки в ньому не знайдуть своєї гідної відповіді потреби селян", - заявив Ющенко.

Він наполягатиме "на внесенні до Верховної Ради як невідкладних законопроектів, які врегулюють земельні відносини і унеможливлять шахрайство, але відкриють шлях до цивілізованого земельного ринку".

"Завжди, коли я буваю в селі, я бачу не тільки проблеми, а й здобутки. Я бачу дитячі усмішки й надію. Нам належить іще дуже й дуже багато зробити. Але я вірю в те, що село оживе. А з ним переможно увійде у майбутнє вся Україна", - закінчує Ющенко свою статтю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...