Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Станік: над рішеннями КС стоїть великий знак питання

Понеділок, 7 квітня 2008, 17:14

Сюзанна Станік не виключає можливості звернення народних депутатів до Конституційного Суду з приводу конституційності указу президента від 3 квітня, яким він скасував указ свого попередника Леоніда Кучми про призначення її на посаду судді КС.

Про це вона заявила у понеділок в інтерв'ю журналістам, повідомляє УНІАН.

За словами Станік, наразі вона не вважає себе суб'єктом звернення, а тому не виключає, що будь-хто з народних депутатів може звернутися до КС з приводу указу президента щодо її звільнення.

"Я не виключаю такого", - заявила Станік.

На уточнююче запитання, чи мала вона вже якісь розмови з цього приводу з якимось із депутатів, Станік відповіла: "Ні з ким ніяких переговорів я не веду і нічого не ініціюю".

Водночас коментуючи своє рішення про тимчасове відкликання підписів під рішеннями КС, Станік зазначила: "Питання не стоїть в тому, поновлять мене, не поновлять (на посаді судді КС). Просто КС повинні поважати в країні".

При цьому Станік зазначила, що вона "тимчасово відкликала (свій підпис) на період вирішення питання щодо відповідності указу президента Конституції України і законам України".

Щодо легітимності (у зв'язку з відкликанням підпису) раніше прийнятих рішень КС, де кворум становив 10 суддів, до складу яких входила і вона, Станік відповіла: "У даному випадку стоїть великий знак питання".

У контексті останньої своєї тези Станік нагадала, що "у 2004-2005 роках кворум (суддів КС) був дуже обмежений, і КС працював у виключно напруженому графіку, і ми весь час очікували, коли КС буде наповнений".

Як відомо, 1 травня 2007 року президент Віктор Ющенко звільнив Станік із посади судді КС у зв'язку з порушенням присяги.

Разом із тим 25 березня 2008 року Верховний суд України поновив Станік на посаді судді КС. У свою чергу президент, відповідно до цього рішення ВСУ, 2 квітня поновив Станік на посаді судді КС.

Уже 3 квітня Ющенко скасував указ президента від 25 березня 2004 року про призначення Станік суддею КС, "у зв'язку з порушенням процедури вступу на посаду судді Конституційного Суду".

У понеділок Станік заявила, що тимчасово відкликає всі свої підписи під документами КС із 22 квітня 2004 року до 3 квітня 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...