Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ хоче забрати у Рибакова картку і зарплату

Вівторок, 8 липня 2008, 13:23

Блок Юлії Тимошенко звернувся до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з вимогою оголосити про припинення депутатських повноважень Ігоря Рибакова та вилучити у нього картку для голосування у Верховній Раді.

Про це повідомив кореспонденту "Української правди" депутат БЮТ Андрій Портнов.

Він продемонстрував рішення Одеського окружного суду, яким ЦВК тимчасово забороняється реєструвати наступного після Рибакова у списку БЮТ депутата до розгляду справи по суті (відповідне засідання суду призначено на 14 липня).

За словами Портнова, суд відмовив Рибакову у задоволенні клопотання в частині зупинення рішення з’їзду БЮТ про позбавлення його повноважень і щодо повернення Рибакову депутатського мандату.

Портнов зазначив, що "нині боротьба ведеться лише стосовно реєстрації іншого депутата, в той час як депутата Рибакова сьогодні вже не існує".

"Тому ми звернулися до голови ВР Арсенія Яценюка з вимогою виконати 217 статтю регламенту і оголосити на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради повідомлення про припинення депутатських повноважень Рибакова, видати розпорядження про припинення відповідних виплат цьому депутату, повідомити про це ЦВК та подати до друку в газету "Голос України" відповідне повідомлення", - сказав Портнов.

За його словами, у зв’язку з ситуацією, яка склалася, на даний момент Верховна Рада "налічує 449 депутатів", оскільки картка Рибакова не може бути застосована для голосування.

Саме тому, будь-якій законодавчі акти, ухвалені за участю Рибакова, вважатимуться "нелегітимними", стверджує Портнов.

Як відомо, 6 червня Рибаков заявив про вихід із коаліції БЮТ та "НУ-НС".

30 червня міжпартійний з’їзд БЮТ вирішив позбавити Рибакова повноважень депутата Верховної Ради і згодом направив це рішення до Центрвиборчкому.

Як повідомили 7 липня у прес-службі ЦВК, Одеський окружний адміністративний суд призупинив дію рішення міжпартійного з'їзду БЮТ про дострокове припинення депутатських повноважень Рибакова до розгляду по суті його позову.

Даною постановою суд заборонив ЦВК здійснювати будь-які дії з реєстрації народним депутатом замість Рибакова наступного за списком БЮТ кандидата.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування