Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнений регіонал радий, що об'єднав БЮТ і ПР

Середа, 8 жовтня 2008, 18:59

Екс-голова Харківської обласної ради Василь Салигін (Партія регіонів) не буде оскаржувати рішення депутатів про його відставку.

Як повідомив Салигін на прес-конференції в середу в Харкові, він не має наміру оскаржувати дане рішення, ухвалене депутатами обласної ради шляхом таємного голосування на позачерговій сесії у вівторок.

Підводячи підсумки своєї роботи на посаді глави обласної ради, Салигін відзначив, що за цей час удалося перетворити депутатський корпус з "простого органу узаконювання рішень обласної адміністрації у важливий фактор суспільно-політичного життя регіону", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За час його головування, повідомив Салигін, Харківська облрада прийняла 900 рішень, затвердила 49 обласних програм, що стосуються різних сфер життя громади.

Також Салигін високо оцінив роботу обласної ради з підготовки до Євро-2012.

Однак, за словами Салигіна, йому не вдалося уникнути помилок у своїй роботі. На його думку, він не зміг запобігти "політичним розборкам" в обласній раді, що не дають їй можливість продуктивно працювати.

"Я, як глава обласної ради, повинен був робити більше для того, щоб не дати втягувати представницькі органи в політичні розборки", - сказав Салигін.

Разом з тим, він відзначив, що навіть радий тому, що питання про його відставку змогло об'єднати двох опонентів - фракції Партії регіонів і БЮТ в обласній раді, що, за його інформацією, проголосували за зняття його з посади.

"Я радий, що моя відмова написати заяву (про добровільний відхід з посади), змусила їх сісти за стіл переговорів", - відзначив Салигін. Наскільки довгостроковим буде цей союз, за його словами, розсудить час.

Також Салигін запевнив, що "не ображений" на однопартійців, що ініціювали його відставку. Назвати причину такого рішення Салигін відмовився.

Він високо оцінив професійні якості нового голови облради Сергія Чернова (Партія регіонів) - його колишнього заступника. "Обрали професіонала, людину, яка знає свою роботу", - сказав Салигін.

Салигін заявив, що має намір продовжити роботу в обласній раді як депутата від фракції Партії регіонів.

Як повідомлялося, 12 вересня 2008 року члени обласної організації Партії регіонів зняли Салигіна з посади її голови. Замість нього був призначений народний депутат Дмитро Шенцев, що згодом заявив, що на найближчу сесію облради фракція Партії регіонів винесе питання про зняття Салигіна з посади глави Харківської обласної ради.

7 жовтня депутати облради проголосували за відставку Салигіна з посади голови Харківської облради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:27
Новини економіки 8 травня: наслідки чергової атаки РФ по енергооб'єктах, Сенниченка заочно заарештували
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
21:16
Шольц порівняв НАТО з героями роману Дюма: Всі за одного, один за всіх
21:01
"Укренерго" про наслідки атаки: імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит
Усі новини...
Реклама: