Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка придумали, як без депутатів провести нову Конституцію

Четвер, 9 квітня 2009, 16:40

Заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин не виключає, що у разі відмови Верховної Ради вносити зміни до Конституції, запропоновані президентом, місцеві органи влади можуть зініціювати референдум щодо їх ухвалення.

Про це він сказав в четвер на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

Зокрема, Пукшин підкреслив, що на сьогоднішній день президент діє виключно у відповідності до вимог чинної Конституції, яка вимагає ухвалення змін до Конституції парламентом, а потім винесення проекту на референдум у разі, якщо зміни торкаються розділів 1, 3, 13.

Водночас він не виключив, що у разі відмови парламенту розглядати ці зміни може бути задіяний інший сценарій.

"Я не виключаю, і ви цього не можете виключати, що, умовно, якщо цей проект Конституції буде дуже до вподоби місцевим органам влади – мерам, місцевим радам, то ніхто не застрахований, що вони можуть зібрати 3, 5, 7, 10 мільйонів підписів (для ініціювання референдуму)", - сказав він.

"Тобто вони побачать, що центральна влада – парламент не зацікавлений в змінах, а вони зацікавлені. Ми від цього не застраховані, що може бути й такий варіант. А як будуть розгортатись події - побачимо", - сказав Пукшин.

При цьому він наголосив, що ні парламент, ні КС, ні президент не можуть обмежувати право народу, оскільки в Конституції чітко написано, що носієм влади в Україні є народ.

З цим не погодився один з творців Конституції 1996 року Віктор Мусіяка, який зауважив, що в будь-якому випадку зміни до Конституції мають ухвалюватись парламентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування