Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розсипався в подяках

Понеділок, 2 листопада 2009, 09:10

Президент Віктор Ющенко вдячний міністру закордонних справ Петру Порошенку за оперативні дії з залучення допомоги Україні у боротьбі з грипом.

Про це сказала глава секретаріату президента Віра Ульянченко вночі в аеропорту "Бориспіль", під час зустрічі літака з противірусним препаратом "Таміфлю" зі Швейцарії.

"Президент України високо оцінює оперативне виконання Міністерством закордонних справ та безпосередньо його керівником свого доручення та рішення РНБО щодо забезпечення надання Україні допомоги у боротьбі з грипом", - сказала вона.

Від імені глави держави Ульянченко висловила вдячність міністру закордонних справ за ефективну роботу, повідолмяє прес-служба президента.

"Хотілося б сьогодні дійсно привітати Україну з тим, що в дуже короткий термін до нас доставлено вантаж, якого ми дуже потребуємо", - сказала вона.

Ульянченко висловила сподівання, що прибуття цього вантажу є лише "першою ластівкою" в наданні Україні ефективної допомоги в боротьбі з епідемією.

Глава секретаріату президента нагадала, що Ющенко звернувся з листами щодо надання Україні допомоги до президента Європейської Комісії, генерального секретаря НАТО, лідерів Білорусі, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, Сполучених Штатів Америки та Угорщини.

Вона також зазначила, що певна гуманітарна допомога, зокрема маски, вже доставлена на Львівщину в рамках співпраці між цією областю та кількома воєводствами Польщі.

"Ми сподіваємося, що подібні кроки будуть реалізовані для України і з інших сторін, від наших друзів", - сказала глава секретаріату президента.

Ульянченко висловила особливу вдячність компанії "Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд" за рішення надати Україні ліки за низькою ціною (67 гривень за одну упаковку, що дозволило зекономити 140 млн. гривень бюджетних коштів).

Вона висловила сподівання, що присутність в аеропорту прем’єр Юлії Тимошенко сприятиме якнайшвидшому розмитненню ліків та їх оперативній доставці до всіх регіонів України і насамперед до тих, в яких оголошено карантин у зв’язку з епідемією грипу.

Ульянченко також наголосила на неприпустимості спекулятивного продажу препарату "Таміфлю" – привезені ліки будуть розповсюджуватися виключно у лікувальних закладах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування