Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська металургія продовжує танути?

П'ятниця, 8 січня 2010, 17:28
Придбання ІСД зарубіжними інвесторами - це продовження процесу зникнення металургії України як національної галузі.
 
Про це заявив гендиректор металургійних підприємств України "Металургпром" (Дніпропетровськ) Василь Харахулах.
    
"Українська металургія продовжує танути (процес продажу підприємств закордонним інвесторам, який триває). Як такої національної металургії в Україні може і не буде", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, в п'ятницю стало відомо про покупку 50%+2 акції корпорації ІСД власником швейцарського трейдера Carbofer, екс-співзасновником Евразхолддінга (РФ), спільно з групою фінансових інвесторів за участю Внєшекономбанку (РФ).
    
За словами Харахулаха, на даний час рано оцінювати результати проведеної операції, "ще не вечір".

У свою чергу гендиректор Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Володимир Бойко вважає, що дана угода буде сприяти кращому забезпеченню сировиною ММК ім. Ілліча з боку українських та інших компаній.
    
"Наше забезпечення залізорудною сировиною може покращитися, так як сировини може залишитися більше для нас", - вважає Бойко.
    
Він не став робити прогнозів щодо впливу угоди на ситуацію в гірничо-металургійному комплексі України. При цьому, відповідаючи на питання про можливість метпідприємства піти шляхом ІСД, сказав, що його компанія не має наміру продаватися.

У той же час президент Української асоціації металотрейдерів Андрій Федосєєв переконаний, що процес злиття-поглинання в українському ГМК буде продовжуватися, що обумовлено об'єктивними факторами глобалізації економіки.

"Ці тенденції не можна зупинити, і тому з часом будуть придбані і "Запоріжсталь" і ММК ім. Ілліча", - прогнозує президент УАМ.

При цьому він припускає, що подальший прихід іноземних інвесторів на український ринок позитивно впливатиме на вітчизняних споживачів.

У свою чергу віце-президент ІСД Олександр Пилипенко заявив, що операція з придбання контрольного пакета акцій корпорації не потребує схвалення антимонопольними органами як в Україні, так і за кордоном.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування