Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко заявив, що він законний, а Лук'янов - "промокашка"

Вівторок, 2 лютого 2010, 14:28

Юрій Луценко стверджує, що жодних юридичних перешкод його роботі на чолі Міністерства внутрішніх справ немає.

"Жодних юридичних проблем у моєму призначенні в. о. міністра МВС не існує", - заявив він у вівторок на прес-конференції у Львові, повідомляє ЗІК.

"Ті, хто говорять зворотне, очевидно, сповідують заборонену професію для неугодних їм політиків", - вважає Луценко.

"Як інакше розцінити те, що безробітний Луценко (після звільнення Верховною Радою з посади міністра МВС) не може бути призначений кимсь. У мене що - заборона є, щоб мене не брали на роботу?", - заявив він.

За словами Луценка, наразі жодного судового рішення щодо призупинення дії рішення уряду про призначення в. о. голови МВС немає.

"Якщо хтось хоче опротестовувати рішення про призначення мене в. о. міністра МВС, - прошу дуже, нехай опротестовує, приймає судове рішення, доводить його до Кабміну. Як тільки Кабмін призупинить чи скасує свою постанову, очевидно у міністерстві з'явиться новий керманич. Наразі цього немає", - сказав він.

При цьому Луценко фактично обізвав нардепа-"регіонала" Владислава Лук'янова, який оскаржив у суді рішення про призначення його в.о. голови МВС, "промокашкою".

"Є депутат-промокашка, ой, Лук'янов, який особисто оголошує про якісь невідомі нікому рішення суду", - заявив Луценко.

"Слава Богу, у країні ще є державні органи, а "почтальйона Пєчкіна" з Партії регіонів я не наймав для передачі мені незрозумілих писульок із незрозумілих судів", - додав він.

Як відомо, Верховна Рада 28 січня відправила Луценка у відставку з посади голови МВС. Однак уряд того ж дня призначив Луценка виконувачем обов'язків міністра внутрішніх справ.

"Регіонал" Лук'янов оскаржив це рішення у суді. Партія регіонів зазначала, що посаду заступника міністра, на відміну від міністерської посади, обіймають державні службовці, а не політики та цивільні - і Луценко не відповідає необхідним критеріям.

За твердженням Лук'янова, Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію рішення уряду про призначення Луценка першим заступником міністра внутрішніх справ - виконувачем обов'язків голови МВС - і "регіонал" приніс це рішення в міністерство.

Однак, в уряді та МВС до останнього заявляли, що такої судової ухвали не отримували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування