Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин розклав три варіанти для Ради і чекає тяганини з президентом

Понеділок, 8 лютого 2010, 11:29

Спікер Володимир Литвин переконаний, що третього туру президентських виборів не буде, не зважаючи на невеликий розрив між кандидатами у другому.

"Третій тур я виключаю, не буде третього туру", - сказав він на брифінгу після погоджувальної ради у понеділок.

Литвин зазначив, що заздалегідь прогнозував нинішній результат - і шкодує тільки з того, що ні з ким не побився об заклад про це.

Водночас, він спрогнозував судову тяганину щодо результатів виборів.

"Щодо судової тяганини - вона буде. І цілком очевидно, що будуть як раз судові позови на ту кількість дільниць, яка б дозволила зменшити оцей переможний результат", - сказав Литвин.

"Але має домінувати одне розуміння: Україна розколота - і треба буде приймати надзвичайно відповідальні рішення, і треба буде розуміти, що Україну, як і нас, чекають непрості випробування", - наголосив спікер.

На переконання Литвина, на сьогодні існують три варіанти розвитку події у Верховній Раді: переформатування її складу, коаліція між БЮТ і Партією регіонів або коаліція між ПР і "НУ-НС" у чинному складі парламенту.

На перший варіант Литвин погодиться лише за умови зміни виборчої системи, а коаліція БЮТ і ПР, на його думку, - "з огляду на рівень протистояння це не просто".

На запитання, у якому з цих варіантів він бачить себе і свою фракцію, Литвин сказав: "Ми поки що в першому варіанті, про інші зараз не йдеться".

Він додав також, що, на його переконання, політики повинні шукати компроміс в рамках чинного складу Верховної Ради.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування