Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солана: скасування візового режиму з ЄС - питання місяців, але...

П'ятниця, 2 квітня 2010, 09:47


Скасування візового режиму з Євросоюзом для українців - питання місяців, але Україні потрібно провести всі необхідні реформи.

Про це заявив колишній генсек НАТО і високий представник Євросоюзу з питань спільної візової політики Хав'єр Солана в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Для скасування візового режиму вам треба багато чого зробити", - сказав він на запитання, чому Україна досі не змогла домовитися про скасування візового режиму з ЄС.

"Йдеться насамперед про технічні завдання. Вам необхідно створити базу даних (закордонних паспортів); можливо, вам доведеться перейти на біометричні паспорти. І не треба боятися біометричних паспортів - у цивілізованому світі вважається, що це хороша річ, їхнє використання нормалізовано і випробувано на практиці", - сказав Солана.

На зауваження, що президент Віктор Янукович уже пообіцяв українцям, що доможеться скасування візового режиму протягом одного року, він зазначив:

"Я не знаю точно, скільки це займе часу - 9, 12 чи 20 місяців. Але в будь-якому випадку вирішення проблеми візового режиму - питання місяців".

"Єдина умова - ви повинні провести всі необхідні реформи. Терміни їхнього проведення залежать тільки від вас", - наголосив Солана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування