Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко обіцяє не зациклюватися на "великому трикутнику"

П'ятниця, 2 квітня 2010, 20:30
Інтереси України у світовій політиці не обмежуватимуться трикутником Росія-ЄС-США.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Зрозуміло, наші інтереси в світовій політиці не обмежуватимуться трикутником Росія-ЄС-США", - сказав він.

"Ми будемо працювати над активізацією політичного діалогу з Китаєм, Індією та іншими державами, які активно виходять в лідери глобальної економіки", - підкреслив міністр.

Крім того, Грищенко заявив: "Як мені видається, протягом кількох останніх років лунало дуже багато обіцянок. Мова йде, перш за все, про нашу політику в європейському напрямку".

"Тут було дано дуже багато авансів, які згодом так і не були реалізовані. Хоча певний прогрес, треба сказати, теж був", - відзначив глава МЗС.

"Однак невідповідність декларацій конкретним результатам на кожному етапі створило неправильне уявлення суспільства про можливості країни. Це породило невиправданий песимізм", - заявив Грищенко.

Також, за його словами, "колосальні проблеми накопичилися у взаєминах з Росією".

"Хоча є дуже великі можливості в досить стислі терміни вийти на реалізацію великих проектів у сфері економіки, науки і техніки, сучасних технологій", - зазначив міністр.

Говорячи про взаємини України та США, Грищенко заявив, що зараз планується візит до Вашингтона президента Віктора Януковича.

"У ньому будуть дві складові. Це участь у саміті з питань нерозповсюдження ядерного озброєння...І власне двосторонні зустрічі, які дозволять нам дати новий імпульс відносинам стратегічного партнерства між Україною і США", - сказав він.

"Партнерство з Вашингтоном для нас важливо з точки зору зміцнення наших позицій на міжнародній арені і розуміння тих глобальних процесів, де Америка відіграє особливу роль", - додав Грищенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування