Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аграріям знову обіцяють компенсувати кредити

Четвер, 6 травня 2010, 22:14
Уряд передбачив в Держбюджеті на 2010 рік понад 13 мільярдів гривень на розвиток аграрного сектору.

Про це у четвер повідомив віце-прем'єр Віктор Слаута під час робочої поїздки до Полтавської області.

Він заявив, що у Держбюджеті на виробничі програми агропромислового комплексу передбачено понад 9 мільярдів гривен, що в 1,6 рази більше ніж у 2009 році.

"За рахунок коштів стабфонду планується спрямувати 3 мільярда на здешевлення кредитів, фінансування інвестиційних проектів, загальнодержавних цільових програм в АПК, що в 1,4 рази більше ніж торік", - зазначив Слаута.

Разом з тим віце-прем'єр зауважив, що держава підтримуватиме в першу чергу сільськогосподарські підприємства, які використовуватимуть новітні технології, будуть випускати якісну конкурентоспроможну продукцію та зменшувати енергозатратність виробництва.

Крім того, Слаута зазначив, що у стабфонді держбюджету буде передбачено кошти на компенсацію кредитів комерційних банків.

Також найближчим часом планується створити страховий фонд та відновити фінансування основних програм підтримки АПК.

На думку віце-прем'єра потрібно поступово "нарощувати експорт якісної вітчизняної продукції, просуватися на зовнішні продовольчі ринки, скорочувати імпорт продуктів низької якості".

"Ми будемо жорстко ставитися до контрабанди і завозу неякісних продуктів в нашу державу. І з приводу цього є  відповідні доручення президента і прем'єра", - підкреслив Слаута.

Він також зазначив, що весняно-польові роботи в Україні проходять організовано і наближаються до завершення: "Держава буде з хлібом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: